
PEGA: Eξώδικο της Intellexa – Προσπάθεια εκφοβισμού δημοκρατικού θεσμού βλέπει η Επιτροπή
Νέο εξώδικο στην Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές (PEGA) έστειλε η εταιρεία Intellexa, που εμπορεύεται το Predator.
Την αποστολή εξωδίκου από την εταιρεία Intellexa, η οποία εμπορεύεται το Predator, αποκάλυψε η εισηγήτρια της PEGA, της επιτροπής διερεύνησης των παρακολουθήσεων μέσω παράνομων λογισμικών Σοφί Ιντ’ Βελτ, κάνοντας λόγο για προσπάθειες εκφοβισμού ενός δημοκρατικού θεσμού.
Όπως γράφει σε ανάρτησή της «Ο πωλητής spyware #Intellexa κλήθηκε επανειλημμένως να δώσει απαντήσεις στην @EP_PegaInquiry αλλά δεν απάντησε ποτέ. Τώρα οι δικηγόροι της Intellexa γράφουν επιστολές που υπονοούν νομικές ενέργειες. Αυτές οι προσπάθειες εκφοβισμού ενός δημοκρατικού θεσμού είναι απαράδεκτες. (Και δεν θα λειτουργήσουν)».
Στο πρόσφατο πόρισμά της καταπέλτη για την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση η PEGA μιλά για τις εταιρείες Ιntellexa και Krikel που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποκλοπών κάνοντας ειδική μνεία στις σχέσεις των επικεφαλής τους με άτομα από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η ανάρτηση της Σοφί Ιντ’ Βελτ
Spyware vendor #Intellexa was invited repeatedly to provide answers to @EP_PegaInquiry but it never responded. Now Intellexa’s lawyers are writing letters hinting at legal action. These attempts to intimidate a democratic institution are unacceptable. (And will not work).
— Sophie in ‘t Veld (@SophieintVeld) May 16, 2023
Η Intellexa δεν απαντά αλλά απειλεί
Στην επιστολή, όπως αναφέρει η ΕφΣυν, οι νομικοί εκπρόσωποι της εταιρείας ισχυρίζονται ότι η επιτροπή Pega υπερέβη τις εξουσίες της, ότι η έρευνα δεν διεξήχθη σωστά και ότι δεν δόθηκε η ευκαιρία στην εταιρεία να εκθέσει τις απόψεις τους.
«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να λάβουμε τις απαντήσεις από την εταιρεία. Όχι μόνο ψάξαμε να βρούμε τους εκπροσώπους και κανείς δεν απάντησε, στείλαμε μέχρι και συστημένη επιστολή», λέει η Σοφί Ιντ’ Βελτ, ευρωβουλευτής από την Ολλανδία, στην εφημερίδα.
Σημειώνεται δε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Intellexa στρέφεται κατά της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, αμφισβητώντας τη νομιμότητα και το κύρος των ενεργειών της.
- Η Νατάσα Λιόν «συνελήφθη» από την ICE αφού απομακρύνθηκε από την πτήση της
- Φίνταν: Ελλάδα και Κύπρος δεν χρειάζονται στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ – Η συνεργασία τους φέρνει προβλήματα
- ΗΠΑ: Γιατί ο αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ
- Υπόκλιση σε Ντόρσεϊ από τη Euroleague: «Είναι κορυφαίος και απολαμβάνει κάθε στιγμή» (vid)
- Σπάρτη: «Εξαφανίστηκε» ο Ταΰγετος λόγω πυκνής ομίχλης
- Η Τουρκία βάζει τα γυαλιά στην Ευρώπη στην αποθήκευση ενέργειας






