Σοκάρουν οι δηλώσεις του γιατρού Χουσάμ Ναΐμ, σχετικά με τα όσα βίωσε στο νοσοκομείο Λάρισας, τη νύχτα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Σημειώνεται πως το νοσοκομείο Λάρισας δέχτηκε τον μεγαλύτερο όγκο τραυματιών και νεκρών.

Ο ίδιος κατάγεται από την Παλαιστίνη και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά οι εικόνες που αντίκρυσε του θύμισαν την εμπόλεμη Γάζα.

«Όταν ήρθαν τα πρώτα ασθενοφόρα με τους τραυματίες από τα Τέμπη κατάλαβα ότι έχουμε να έχουμε να κάνουμε με νέα παιδιά. Οι εικόνες που είδα μου θύμιζαν ότι είμαι στη Γάζα, γιατί ήταν σκηνές βγαλμένες από πόλεμο. Και είπα στον διευθυντή μου: ‘Νιώθω ότι είμαι στη Γάζα’» είπε συγκεκριμένα.

Η πιο δύσκολη στιγμή σύμφωνα με τον ίδιο ήταν όταν τα ασθενοφόρα ξεκίνησαν να φέρνουν μόνο νεκρούς. «Αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι για εμάς, ήταν νέα παιδιά κάτω των 30 ετών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ναΐμ.

«Αρχικά κανείς δεν γνώριζε ότι είχε γίνει σύγκρουση τρένων, αλλά όλοι έδρασαν με ψυχραιμία, αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό φτιάχνοντας μικρές ομάδες για να αντιμετωπίζουν τον κάθε ασθενή» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Τα παιδιά με ρωτούσαν για συγγενείς και φίλους, άλλα παιδιά ήταν σε σοκ, ήταν πολύ βαρύ το κλίμα», κατέληξε ο γιατρός.

Δείτε το βίντεο: