Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας από διαδηλωτές που διαμαρτύρονται κατά της πολιτικής των ΗΠΑ με αφορμή την επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν στην Αθήνα .

Συγκεκριμένα στα Προπύλαια έχουν συγκεντρωθεί διάφορες συλλογικότητες και φοιτητικοί σύλλογοι ενώ κάλεσμα έχει απευθύνει και το ΜέΡΑ25.

Η ΚΝΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, «υποδέχθηκε» η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, που επισκέφθηκε τις δύο προηγούμενες μέρες τη χώρα μας.

«Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», απαίτησαν με μια φωνή εκατοντάδες νέοι και νέες, που έφτασαν με σημαίες και πικέτες έξω από τη ζωσμένη με κλούβες πρεσβεία, στέλνοντας μήνυμα πως ο υπουργός «πολέμου» των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητος, όπως είναι ανεπιθύμητη συνολικά η πολιτική που μετατρέπει την Ελλάδα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Παράλληλα, η ΚΝΕ έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς της Τουρκίας και Συρίας.

Λόγο των συγκεντρώσεων έχει κλείσει η Πανεπιστημίου με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να επεκτείνονται στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα κατά την διάρκεια της πορείας προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στη Βασ. Σοφίας με διακοπή της κυκλοφορίας ανά τμήματα σε όλο το μήκος της.