Το «καυτό» θέμα των τελευταίων ημερών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και η διαφαινόμενη επιστροφή του στην Ευρώπη και την Euroleague, με πολλές από τις ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης να «καραδοκούν» για την απόκτησή του. Μέσα σε αυτές φυσικά βρίσκεται και ο Ολυμπιακός, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να είναι έτοιμοι να «κυνηγήσουν» την υπόθεση και να ντύσουν ξανά τον 26χρονο γκαρντ στα «ερυθρόλευκα».

Βέβαια ο Ολυμπιακός δεν «παίζει» μόνος του για τον Ντόρσεϊ, κάθε άλλο, θα μπορούσε όμως να πει κανείς πως έχει τα περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Ένα από αυτά, είναι και ο άνθρωπος που κάθεται στην άκρη του πάγκου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Το τάιμινγκ για τον παίκτη των μεγάλων αγώνων

Ο Έλληνας τεχνικός ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως να διαχειριστεί τα επιθετικά χαρίσματα του Τάιλερ, με την περασμένη σεζόν να αποδεικνύει περίτρανα την ικανότητα του κόουτς του Ολυμπιακού να «παίρνει» από τον ομογενή γκαρντ το 100% στο παρκέ.

Δεν είναι άλλωστε κρυφό πως ο κυριότερος λόγος που ο Ντόρσεϊ αποχώρησε το καλοκαίρι από τους Πειραιώτες ήταν η επιθυμία του να πετύχει στο NBA και να καταφέρει να εκπληρώσει το όνειρό του και πως οι σχέσεις του με την ομάδα και το προπονητικό team ήταν οι καλύτερες δυνατές.

Κάτι ακόμα που γνωρίζει πολύ καλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι πως η ενδεχόμενη άφιξη του Ντόρσεϊ στην ομάδα θα του δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σχετικά με τις θέσεις των ξένων παικτών που θα έχει διαθέσιμες. Ο Ντόρσεϊ έχει ελληνικό διαβατήριο και αυτό σημαίνει πως ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» θα έχει την ευχέρεια να διαχειρίζεται καλύτερα το ρόστερ του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πλέον με τον Ντόρσεϊ να είναι διαθέσιμος και τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να του έχει καταθέσει πρόταση ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2024, η επανασύνδεση δεν μοιάζει πολύ μακρινό σενάριο. Η περίπτωση δεν είναι εύκολη αλλά τα δεδομένα υπέρ του Ολυμπιακού υπάρχουν και ο Μπαρτζώκας ξέρει πως να τα εκμετυαλλευτεί.