Ρέθυμνο: Οριοθέτηση πυρόπληκτων περιοχών για χορήγηση αποζημιώσεων
Προχωρά η διαδικασία αντίστοιχης οριοθέτησης και για άλλες περιοχές της επικράτειας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού
Δημοσιεύτηκε η κοινή απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα την οριοθέτηση περιοχών για την επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων για την αντιμετώπιση ζημιών από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2022 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου Κρήτης.
Πρόκειται για περιοχές που δεν είχαν οριοθετηθεί με έκδοση κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών και οριοθετούνται τώρα.
Διαβάστε επίσης: Παγετός 2021: Προχωρά η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων
Συγκεκριμένα οι περιοχές που περιλαμβάνονται στη νέα ΚΥΑ είναι:
α) Δημοτική Κοινότητα Ροδακίνου της Δημοτικής Ενότητας Φοίνικα του Δήμου Αγίου Βασιλείου, και
β) Δημοτικές Κοινότητες Αγίας Γαλήνης, Κρύας Βρύσης, Μελάμπων, Ορνές, Σακτουρίων της Δημοτικής Ενότητας Λάμπης του Δήμου Αγίου Βασιλείου.
«Διαδικασία προκαταβολής και επιχορήγησης σε χρόνους υποπολλαπλάσιους σε σχέση με το παρελθόν, αλλά και με ύψος στήριξης προς τους αγρότες υπερπολλαπλάσιο σε σύγκριση με το καθεστώς των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων που παραλάβαμε»», επισημαίνει με δήλωσή του ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημειώνοντας ότι προχωρά η διαδικασία αντίστοιχης οριοθέτησης και για άλλες περιοχές της επικράτειας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.
- Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση κατά της διαφθοράς στα Τίρανα
- Τραμπ: Θα ήταν σοφό για τον Μαδούρο να φύγει – Μαδούρο: Θα τα πήγαινε καλύτερα ο Τραμπ αν κοιτούσε τη χώρα του
- Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει όλα τα μεγάλα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας, για «λόγους εθνικής ασφαλείας»
- Κολομβία: Drones θα ψεκάσουν με γλυφοσάτη φυτείες κόκας, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Στο στόχαστρο πλοίο και λιμενικές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αν ταξιδέψετε…
- Στο στόχαστρο η Binance για λειτουργία ύποπτων λογαριασμών
- Γιατί οι επενδυτές ποντάρουν στην πυρηνική σύντηξη ενώ παραμένει ακατόρθωτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442