Ασταμάτητο τρένο η Νάπολι! Για 70 λεπτά η Έμπολι στάθηκε καλά στο «Ντιέγκο Μαραντόνα», αλλά μέσω της άσπρης βούλας η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και τη δέκατη σερί νίκη (2-0) στο πρωτάθλημα. Στο +9 από τη δεύτερη Μίλαν πλέον οι «παρτενοπέι» που έχουν όμως ματς περισσότερο.

Οι γηπεδούχοι ήταν το απόλυτο αφεντικό στο ματς και έχασαν πολλές ευκαιρίες μέχρι το 67′ όταν ο Οσιμέν κέρδισε πέναλτι από τον Μαρίν και ο Λοσάνο το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0 στο 70′. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν στη συνέχεια για τη Νάπολι που δύο λεπτά πριν το τέλος έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Ο Λοσάνο έκανε τη σέντρα και ο Ζιελίνσκι με τελείωμα στην κίνηση έκανε το 2-0.

Νάπολι: Μερέτ, Ντο Λορέντζο, Κιμ, Έστιγκορντ, Μάριο Ρουί, Ανγκισά, Λομπότκα (90’ Ντέμε), Εντομπελέ (64’ Ζιελίνσκι), Πολιτάνο (64’ Ελμάς), Ραζπαντόρι (64’ Λοσάνο), Οσιμέν (90’ Σιμεόνε)

Έμπολι: Βικάριο, Στοϊάνοβιτς, Λουπέρτο, Ισμαΐλι, Παρίζι, Μαρίν (85’ Εκόνγκ), Χάας (59’ Άκπα Άκπρο), Μπαντινέλι (73’ Χέντερσον), Μπαλντάντσι (73’ Γκράσι), Μπαϊράμι, Σατριάνο (59’ Λάμερς)

Ούτε τώρα η Ουντινέζε

Για έκτο σερί ματς χωρίς νίκη έμεινε η Ουντινέζε που ήρθε ισόπαλη με 1-1 εκτός έδρας με την Σπέτσια. Ο Ρέκα στο 33′ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους, που βρίσκονται στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη, για να ισοφαρίσει ισοφαρίσει δέκα λεπτά με το ο Λόβριτς σε 1-1.