Κτηνοτρόφοι: Οδεύουν προς κλείσιμο κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις
Οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής, λένε οι κτηνοτρόφοι
Τον κίνδυνο να μπει λουκέτο στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις μιας και τα προβλήματα της κτηνοτροφίας παραμένουν άλυτα τονίζουν εκπρόσωποι του κτηνοτροφικού κλάδου απ’ όλη την Ελλάδα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.
Παράλληλα, στο επίκεντρο των συζητήσεων μπήκαν και οι τελευταίες εξελίξεις για την τιμολόγηση της νέας σεζόν του αιγοπρόβειου γάλακτος και την τακτική που ακολουθείται απέναντι στους κτηνοτρόφους να κλείσουν την παραγωγή της νέας σεζόν χωρίς τιμή.
Διαβάστε επίσης: Κτηνοτροφία: Μειώθηκε η παραγωγή πρόβειου κρέατος στην Ελλάδα
Οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν ότι με τις σημερινές τιμές που δίνονται από τις τυροκομικές επιχειρήσεις δεν καλύπτεται ούτε το κόστος παραγωγής.
Μάλιστα ζητούν άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά απαιτώντας:
- Τον διπλασιασμό του κονδυλίου των 90 εκ. ευρώ για την αποζημίωση των ζωοτροφών και να δοθεί άμεσα.
- Μείωση του ΦΠΑ για τα αγροτικά τρόφιμα από το 13% στο 6%.
- Θέσπιση αγροτικού πετρελαίου.
- Χρηματοδότηση στους κτηνοτρόφους για αγορά ζωοτροφών.
- Να μην ενταχθεί η φέτα στο καλάθι του σούπερ μάρκετ. Λόγω του ΠΟΠ και της δυναμικής που έχει στις εξαγωγές.
- Να σταματήσουν άμεσα οι διαταγές πληρωμών οι κατασχέσεις στάβλων και κατοικιών των κτηνοτρόφων από τα funds που διαχειρίζονται παλιά δάνεια και τις τράπεζες. Να θεσπιστεί το ακατάσχετο πρώτης κατοικίας και στάβλων και να ξεμπλοκάρουν οι λογαριασμοί που έχουν δεσμευθεί.
- Μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας.
«Η μη έγκυρη λήψη των προτεινόμενων μέτρων θα μας αναγκάσει να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις πανελλαδικά», τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση.
- Ελένη Καστάνη: «Ακόμα λειτουργώ σαν να έχω τα παλιά μου κιλά. Φοράω ρούχα Large και μου πέφτουν»
- Γκενκ – Άντερλεχτ 2-0: Ο Καρέτσας «ξεκλείδωσε» τη μεγάλη νίκη
- Κίνημα Δημοκρατίας: Προχωρούν τα «βαφτίσια» – «Πέρασε» η πρόταση Κασσελάκη
- Ιαπωνία: Ο πρόεδρος της Ταϊβάν συνεχάρη την Σανάε Τακαΐτσι για την εκλογική νίκη της
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Παραιτήθηκε στενός συνεργάτης του Στάρμερ, ως υπεύθυνος για τον διορισμό του Μάντελσον
- Η Εμίλια Κλαρκ θα είναι για πάντα η Ντενέρις Ταργκέριεν: «Θα είναι ο τίτλος στην επιτύμβια στήλη μου»



