
Το Σάββατο με τα «Νέα»: Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Η πορεία του μεγάλου στρατηλάτη που αποτελεί θρύλος για λαούς Ανατολής και Δύσης, επί πολλούς αιώνες, και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να λειτουργεί ως σύμβολο ηρωισμού, ανδρείας και δύναμης.
ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Για πρώτη φορά, μία προσομοίωση της εκστρατείας, των μαχών και της πορείας του στην Ανατολή, με έναν μοναδικό τρόπο.
Ακολουθώντας τα βήματα του μεγάλου στρατηλάτη-θρύλου.
Πώς μετέτρεψε ένα μικρό βασίλειο σε παγκόσμια υπερδύναμη, διαδίδοντας τον ελληνικό πολιτισμό.
Στρατηγικά επιτεύγματα, ίδρυση πόλεων με το όνομά του, πολεμικά κατορθώματα, ριζοσπαστικές αποφάσεις και λεπτοί πολιτικοί χειρισμοί.
Η πορεία του μεγάλου στρατηλάτη που αποτελεί θρύλος για λαούς Ανατολής και Δύσης, επί πολλούς αιώνες, και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να λειτουργεί ως σύμβολο ηρωισμού, ανδρείας και δύναμης.
Με τη σφραγίδα των Εκδόσεων Μίλητος.
Αυτή την εβδομάδα ο πρώτος τόμος.
Ο Μέγας Αλέξανδρος, χαρισματική μορφή και αμφιλεγόμενη ήδη από την εποχή του, λατρεύτηκε και αμφισβητήθηκε όσο ζούσε ακόμα. Ωστόσο, το πέρασμά του από τον κόσμο, αν και με εκπληκτική ταχύτητα άφησε πίσω του τόσο έργο που αναλύεται συνεχώς 2300 χρόνια τώρα. Στρατηγικά επιτεύγματα, οχυρώσεις πόλεων, ζεύξεις ποταμών, μεγάλος αριθμός πόλεων με το όνομά του, πολεμικά κατορθώματα, αγριότητες και ευγενικές χειρονομίες, ακραία ριζοσπαστικές αποφάσεις και λεπτοί πολιτικοί χειρισμοί – μια πορεία που τροφοδότησε τα φαντασία όλων των λαών, Ανατολής και Δύσης, επί πολλούς αιώνες και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να λειτουργεί ως σύμβολο ανδρείας και δύναμης σε περιοχές που δεν πάτησε ποτέ ο ίδιος. Ο θρύλος και η μαγεία που επιβιώνει σε λαούς με άλλο πολιτισμό και άλλες θρησκείες. Στα μέρη από όπου πέρασε ο Μακεδόνας βασιλιάς, είτε ως ελευθερωτής, είτε ως κατακτητής, κυριαρχεί το δέος για ένα πρόσωπο ακατάβλητης ανδρείας και υπέρτατης τόλμης.
- Κατρίνης: Να ενημερωθεί άμεσα η Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής για το ουκρανικό drone
- Ιράν: Στα μέσα Ιουνίου η κηδεία του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Τρεις ημέρες θα διαρκέσουν οι τιμητικές εκδηλώσεις
- Ο Κιάνου Ριβς ζητά επιείκεια για τον σκηνοθέτη που κινδυνεύει με 10ετή φυλάκιση για απάτη εκατομμυρίων
- Water Polo League: Η «Χρυσή Βίβλος» στις γυναίκες – Τα 16 πρωταθλήματα έφτασε ο Ολυμπιακός
- Φωτιά σε υπόγειο καταστήματος στο Κολωνάκι
- Τροχαίο με ανατροπή αυτοκινήτου στην πλατεία Κολιάτσου – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός

