Διπλό κορυφής για τη Μίλαν! Αν και αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Λεάο, η ομάδα του Πιόλι πανηγύρισε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη, με 2-1 κόντρα στη Σαμπντόρια και έπιασε στην κορυφή τη Νάπολι.

Διαβάστε επίσης: Αλλάζει την μισή εντεκάδα ο Κορμπεράν

Μόλις στο 6′ η Μίλαν άνοιξε το σκορ όταν μετά από εξαιρετική συνεργασία η μπάλα έφτασε στον Μεσίας που με πλασέ έκανε το 0-1. Στο 12′ η Σαμπντόρια έφτασε κοντά στην ισοφάριση καθώς είχε δοκάρι με τον Ντζούριτσιτς ενώ στο 22′ η Μίλαν σκόραρε με τον Ντε Κετελάρ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε.

Στο 47′ η Μίλαν έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λεάο με 2η κίτρινη και στο 57′ ο Ντζούριτσιτς με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έκανε το 1-1, βάζοντας πολύ δύσκολα στους «ροσονέρι». Παρ’ όλα αυτά, η Μίλαν βρήκε τη λύση.

Ο Βιγιάρ έκανε πέναλτι, ο Ζιρού το εκτέλεσε εύστοχα στο 65′ κι έκανε το 1-2 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα αφού στο 87′ η Σαμπντόρια έχασε φοβερή ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Μενιάν και το δοκάρι να σώζουν τη Μίλαν.

Σαμπντόρια: Οντέρο, Φεράρι, Οτζέλο, Μουρίγιο, Μπερεζίνσκι (59’ Γκαμπιαντίνι), Ντζούριτσιτς (79’ Βέρε), Βιγιάρ, Ρινκόν, Λερίς, Σαμπίρι, Καπούτο (78’ Κουαλιαρέλα)

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια, Κίερ, Ερναντές, Καλουλού, Πόμπεγκα (78’ Βρανξ), Τονάλι, Ντε Κετελάρ, Μεσίας (59’ Τομόρι), Λεάο, Ζιρού.