Πάπας: Η ηλικία και τα προβλήματα υγείας του οδηγούν σε μια νέα φάση στη θητεία του, όπως δήλωσε ο ίδιος
Ο Πάπας σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «δεν νομίζω ότι μπορώ να συνεχίσω να κάνω ταξίδια με τον ίδιο ρυθμό όπως πριν».
Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε σήμερα ότι η προχωρημένη του ηλικία και η δυσκολία του στο περπάτημα οδηγούν σε μια νέα φάση στη θητεία του και επανέλαβε ότι θα είναι έτοιμος να παραιτηθεί κάποια μέρα εάν δεν μπορεί να ηγηθεί της εκκλησίας λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.
«Δεν νομίζω ότι μπορώ να συνεχίσω να κάνω ταξίδια με τον ίδιο ρυθμό όπως πριν», δήλωσε ο Πάπας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της πτήσης ενώ επέστρεφε στη Ρώμη ύστερα από ταξίδι μίας εβδομάδας στον Καναδά.
Χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο ή μπαστούνι
Τους τελευταίους μήνες, ο 85χρονος Φραγκίσκος χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο ή μπαστούνι λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με το γόνατό του.
«Νομίζω ότι στην ηλικία μου και με αυτό τον περιορισμό, θα πρέπει να συγκρατηθώ λίγο για να μπορώ να υπηρετώ την Εκκλησία ή να αποφασίσω να αποχωρήσω», δήλωσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ελ Σαλβαδόρ: Στρατιωτικοί θα δικαστούν για τη διαβόητη σφαγή 986 πολιτών στο Ελ Μοσότε
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό




