Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προκαλεί το Βατικανό η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό - Με γυμνούς ώμους μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο

Προκαλεί το Βατικανό η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό – Με γυμνούς ώμους μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο

Η πριγκίπισσα Σαρλίν και ο Αλβέρτος του Μονακό βρέθηκαν στο Βατικανό για να συναντήσουν τον Πάπα Φραγκίσκο. Το φόρεμα της Σαρλίν «σπάει το πρωτόκολλο».

Η πριγκίπισσα Σαρλίν και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό βρέθηκαν στο Βατικανό για μια ιδιωτική συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, τη Τετάρτη το πρωί. Η όμορφη πριγκίπισσα μετά από τα προβλήματα υγείας που είχε και τη πολύμηνη απουσία της από τις δημόσιες εμφανίσεις, προκάλεσε αντιδράσεις με τις στιλιστικές της επιλογές.

Η  πριγκίπισσα Σαρλίν επέλεξε μαύρο φόρεμα που άφηνε τους ώμους ακάλυπτους. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο όμως, οι γυναίκες που συναντούν τον Ποντίφικα θα πρέπει να φορούν μακρύ μαύρο φόρεμα, με μακριά μανίκια, έτσι ώστε να καλύπτεται κάθε σημείο του σώματός τους. Η πριγκίπισσα ολοκλήρωσε την εμφάνιση της με μαύρο μαντήλι από δαντέλα στο κεφάλι και  στο λαιμό της φορούσε έναν λευκό σταυρό, το οποίο συμβολίζει τη θρησκεία της.

Η οικογένεια της πριγκίπισσας Σαρλίν είναι προτεστάντες. Εκείνη ασπάστηκε τον καθολική θρησκεία καθώς αυτή είναι η θρησκεία του Μονακό. Ένας ακόμη λόγος που ασπάστηκε τη συγκεκριμένη θρησκεία είναι οι δύσκολες ώρες που πέρασε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ιδιαίετερα η πίστη που έδειξε όταν τα δίδυμα παιδιά της γεννήθηκαν πρόωρα, τον Δεκέμβριο του 2014.

Αν και η πριγκίπισσα Σαρλίν φορούσε μαύρα για αυτή τη συνάντηση, κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων συναντήσεών της στο Βατικανό φορούσε λευκά. Τότε όμως, η θλιμμένη πριγκίπισσα είχε κάνει χρήση του προνομίου που παραχωρεί το Βατικανό σε επτά γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Το προνόμιο αυτό τους δίνει το δικαίωμα να συναντούν τον Πάπα ή να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις του Βατικανού με λευκά ρούχα.

Οι εμφανίσεις των πριγκιπισσών στο Βατικανό

Μπορεί το μαύρο να είναι το «must» χρώμα κατά τις συναντήσεις με τον πάπα αλλά το λευκό συνήθως προορίζεται για σημαντικά γεγονότα στο Βατικανό. Μερικά από αυτά είναι ιδιωτικά ακροατήρια, αγιοποιήσεις, αγιασμούς και ειδικές μάζες.

Αν και η πριγκίπισσα Σαρλίν φορούσε μαύρα αυτή τη φορά, κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων συναντήσεών της στο Βατικανό φορούσε λευκά, κατά τη διάρκεια ενός ακροατηρίου με τον Πάπα Βενέδικτο XVI το 2013 και με τον Πάπα Φραγκίσκο το 2016. Δεν είναι γνωστό γιατί επέλεξε να φορέσει μαύρα την Τετάρτη.

Αλλά και η βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας έχει φορέσει κόκκινα παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου το 2014. Σε μια συνάντηση στην πόλη του Βατικανού, επίσης το 2014, η βασίλισσα Λετίσια φόρεσε ένα λευκό κοστούμι αλλά επέλεξε να μην καλύψει τα μαλλιά της.

Άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας και της πριγκίπισσας Μαρίας της Δανίας που είναι Λουθηρανή, έχουν φορέσει μαύρα για να συναντήσουν τον Πάπα.


Μαύρο φόρεμα έχουν βάλει και άλλες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της πρώην Πρώτης Κυρίας Μελάνια Τραμπ, η οποία συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο το 2017.

Τα δώρα με τον Πάπα

Κατά τη διάρκεια του ιδιωτικού ακροατηρίου, ο Πάπας χάρισε στο ζευγάρι μια χάλκινη απεικόνιση ενός παιδιού που βοηθά ένα άλλο να σηκωθεί από το έδαφος, με τις λέξεις «αγάπη» και «βοήθεια» χαραγμένες σε κάθε πλευρά των φιγούρων.

Το άγαλμα εμπνεύστηκε από την παραβολή του καλού Σαμαρείτη και χρησιμεύει ως υπενθύμιση:

«H έκκληση να συνοδεύουμε, να φροντίζουμε και να υποστηρίζουμε τους πιο ευάλωτους μας καλεί να αναζωπυρώσουμε την αποστολή μας ως πολίτες του κόσμου να οικοδομήσουμε έναν νέο δεσμό, να κοιτάξουμε μέσα μας τον εαυτό μας και να αναπτύξουμε μια «κοινωνική αγάπη»», σύμφωνα με ένα έγγραφο που παρουσιάζεται μαζί με το δώρο.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος χάρισε στον Πάπα ένα σκίτσο του παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή που βρίσκεται στο Βασιλικό Παλάτι του Μονακό.

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024