Τη Δευτέρα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Μπακογιάννη στο Ψυχικό
Παρουσία της ΠτΔ, της Ντόρας, της Αλεξίας και του Κώστα Μπακογιάννη.
Μία ξεχωριστή εκδήλωση, υψηλού συμβολισμού, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 19:30, στο άλσος Μπακογιάννη, στην οδό Δάφνης στο Ψυχικό, για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου πολιτικού Παύλου Μπακογιάννη, ο οποίος πριν από 33 χρόνια δολοφονήθηκε άνανδρα από την τρομοκρατική οργάνωση της «17 Νοέμβρη».
Γεννημένος στο χωριό Βελωτά της Ευρυτανίας στις 10 Φεβρουαρίου 1935, ο Παύλος Μπακογιάννης υπήρξε μία από τις πιο αξιόμαχες και στεντόρειες φωνές του αντιδικτατορικού αγώνα, άνθρωπος της πολιτικής σύνθεσης και υπέρμαχος της εθνικής συμφιλίωσης.
Διαβάστε επίσης: Παύλος Μπακογιάννης – Πώς η «17 Νοέμβρη» τον δολοφόνησε πισώπλατα
Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων θα δώσουν το «παρών» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Ντόρα Μπακογιάννη, τα παιδιά τους Αλεξία και Κώστας Μπακογιάννης, φίλοι, καθώς και πολιτικοί συνοδοιπόροι του μεγάλου Ευρυτάνα πολιτικού.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, με πρωτοβουλία του δημάρχου, Δημήτρη Γαλάνη.
Το γλυπτό του Παύλου Μπακογιάννη φιλοτεχνήθηκε από τον βραβευμένο καλλιτέχνη-γλύπτη Γιώργο Καλακαλλά και είναι δωρεά του Νικολάου Χριστογιάννη.
- Μονακό – Μπασκόνια 102-92: Πρώτη νίκη μετά από ένα μήνα για την ομάδα του Σπανούλη
- Σαββατοκύριακο με σκόνη από τη Σαχάρα και άστατο καιρό
- Ζαλγκίρις – Χαποέλ Τελ Αβίβ 93-82: Ο Μόουζες Ράιτ κέρδισε τον Ιτούδη
- Δένδιας: Τεράστια η σημασία της Θράκης – Το στεγαστικό πρόγραμμα βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
- Σοκ στη Μεσσήνη: Κατέρρευσε ολόκληρη η πρόσοψη σπιτιού
- Νέο πρόβλημα στο Λούβρο: Πλημμύρισε αίθουσα με έργα 15ου και του 16ου αιώνα
