Επισπεύδεται κατά τρεις μήνες η επιστροφή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο – Θα καταβληθεί τον Αύγουστο
Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την καταβολή του το Νοέμβριο
Μια ξεχωριστή ανακοίνωση για τους αγρότες έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων στήριξης για τα καύσιμα με το «Fuel Pass 2». Ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο γνωστοποίησε ότι η επιστροφή του ΕΦΚ κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο θα επισπευστεί κατά τρεις μήνες και αντί για τον Νοέμβριο όπως προγραμματιζόταν αρχικά, θα καταβληθεί στους δικαιούχους τον Αύγουστο.
Διαβάστε επίσης ΥπΑΑΤ: Έρχονται νέα μέτρα για τους κτηνοτρόφους – Τι θα γίνει με το αγροτικό πετρέλαιο
Αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για το θέμα στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε:
«Κάνουμε όμως και μία ξεχωριστή παρέμβαση για τους αγρότες μας, καθώς επισπεύδεται, για τις αρχές Αυγούστου, η επιστροφή σε αυτούς του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο το οποίο αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022.
»Θυμάστε ότι η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν αυτό να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, αλλά έχουμε πια την τεχνική δυνατότητα για τους αγρότες οι οποίοι θα έχουν συμπληρώσει τις δηλώσεις ΟΣΔΕ να επισπεύσουμε αυτή την πληρωμή κι αυτή να γίνει εντός του Αυγούστου, οπότε και οι αγρότες μας έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στα χωράφια τους».
Διαβάστε επίσης Μητσοτάκης για Fuel Pass 2: Έως και 100 ευρώ η επιδότηση στα καύσιμα
Σημειώνεται ότι στις 3μμ ο υπουργός Οικονομικών θα προχωρήσει σε αναλυτικότερες ανακοινώσεις και θα εξειδικεύσει τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
- Η «ανάπτυξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκαλύψει τον πραγματικό οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της χώρας
- Επιστροφή στην ευρωπαϊκή «δράση» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Ήθελα να του ρίξω γροθιά στο πρόσωπο: Η περίεργη χημεία των Μάθιου ΜακΚόναχι και Γούντι Χάρελσον στο True Detective
- Super Technologies: Μια επένδυση-σταθμός που αλλάζει τον χάρτη του iGaming στην Ελλάδα
- Ιδεολογία και πραγματικότητα στην εξωτερική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ
- Σχολεία: Πού θα παραμείνουν κλειστά και πού θα λειτουργήσουν μια ώρα αργότερα






