Βλαντίμιρ Πούτιν: Επιλογή του ουκρανικού λαού να ενταχθεί η χώρα τους στην Ε.Ε.
Παρ' όλ' αυτά, σημείωσε ότι «η Ουκρανία θα μετατραπεί σε μισο-αποικία» των δυτικών χωρών εάν το πράξει...
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε την Παρασκευή από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ότι η χώρα του αναμένει πως οι σχέσεις της με την Ουκρανία θα αποκατασταθούν, αφότου ολοκληρωθεί η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε, μαζί με τον πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ-Ζομάρτ Τοκάγιεφ, ο Πούτιν είπε συγκεκριμένα: «Αργά ή γρήγορα, η κατάσταση θα επανέλθει στην κανονικότητα».
Εξάλλου, ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε πως η Μόσχα δεν αντιτίθεται σε μια ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Δεν έχουμε τίποτα εναντίον, είναι δική τους απόφαση να ενταχθούν ή όχι σε οικονομικές ενώσεις (…) Είναι δική τους υπόθεση, είναι θέμα του ουκρανικού λαού», σημείωσε.
Η Ρωσία, που έχει εισβάλει στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου, βλέπει πολύ αρνητικά τη φιλοδοξία του Κιέβου να ενταχθεί το ΝΑΤΟ, το οποίο η Μόσχα θεωρεί απειλή για την ασφάλειά της. Όμως, «σε ό,τι αφορά την οικονομική ένταξή τους, είναι δική τους (σ.σ. των Ουκρανών) επιλογή», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Και εξήγησε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι στρατιωτική συμμαχία, σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ».
Παρ’ όλ’ αυτά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι «η Ουκρανία θα μετατραπεί σε μισο-αποικία» των δυτικών χωρών εάν ενταχθεί στην ΕΕ. «Αυτή είναι η δική μου άποψη», είπε χαρακτηριστικά.
- Άρθουρ Μίλερ: Ο Αβραάμ Λίνκολν της αμερικανικής λογοτεχνίας
- Χαμηλές οι προσδοκίες για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας – Το θέμα των θαλασσίων ζωνών είναι εκτός ατζέντας
- Εσθονία: Η Ρωσία «ανησυχεί πολύ για τον επανεξοπλισμό της Ευρώπης» – Σπεύδει να ανασυγκροτηθεί
- RENURE: H EE προωθεί λιπάσματα από κοπριά για να περιορίσει τη χημική ρύπανση
- Υπέρ της απαλλαγής όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση των Σπαρτιατών τάχθηκε ο εισαγγελέας
- Αιγάλεω: Κατασκευάζεται νέος βρεφονηπιακός σταθμός






