Με βάση το σύγχρονο τρόπο ζωής, οι άνθρωποι -ανεξαρτήτως ηλικίας- περνούν καθημερινά όλο και περισσότερες ώρες μπροστά από μία οθόνη, είτε αυτή είναι υπολογιστή, είτε smartphone.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται κατακόρυφα ο κίνδυνος να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην όρασή τους.
Ο κανόνας των 20 δευτερολέπτων
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας τρόπος να για προστατεύσει κάποιος τα μάτια του, είναι κάθε 20 λεπτά να κοιτάζει ένα αντικείμενο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου έξι μέτρα για 20 δευτερόλεπτα.
Έτσι, εφαρμόζοντας τον κανόνα των 20 δευτερολέπτων το μάτι ξεκουράζεται αρκετά και δεν καταπονείται από την οθόνη.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.