Μακρόν: Ζήτησε από τον Ερντογάν να σεβαστεί το αίτημα ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Εμανουέλ Μακρόν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησαν για μια ώρα.
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και το ζήτημα της προσχώρησης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ήταν τα θέματα που συζήτησαν σήμερα οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Τουρκίας Εμανουέλ Μακρόν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Συζητούσαν επί μία ώρα
Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων η τηλεφωνική επικοινωνία διήρκεσε μια ώρα και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι επείγει η κατάπαυση του πυρός και η εφαρμογή του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στην Ουκρανία.
Συμφώνησαν επίσης ότι θα πρέπει να καταστεί εφικτή η εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία. Ως προς την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ο Εμμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει σεβαστή η επιλογή προσχώρησης των δυο κρατών, που υιοθετήθηκε με δημοκρατικές διαδικασίες και εξέφρασε την επιθυμία να επιλυθεί το ζήτημα το ταχύτερο δυνατό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημοσκόπηση: «Πληγώνουν» την κυβέρνηση οι κινητοποιήσεις των αγροτών – «Κομμένοι» δρόμοι, «κομμένα» ποσοστά
- Θρίλερ για ρωσικά δεσμευμένα κεφάλαια – Ευρωπαϊκή εμμονή, απρόσμενοι «αντάρτες» και ρωσικά «όπλα»
- Άστον Βίλα: Ο «μάγος» Έμερι και το ιστορικό σερί της από το 1914!
- Νικ Κέιβ και Μπράις Ντέσνερ: Πρώτη φορά υποψήφιοι για Χρυσή Σφαίρα
- Οι δύο όψεις του Κόντε
- Δημοσκόπηση: Τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν όλα τα κόμματα είχαν άλλον αρχηγό – Μεγάλες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό



