Γιατί οι Γερμανοί δίνουν ονόματα αγρίων ζώων στα όπλα τους
Δίνουν ονόματα ζώων στα οπλικά συστήματα
Δεν ξέρω εάν το είχατε προσέξει αλλά οι Γερμανοί δίνουν ονόματα αγρίων ζώων στα οπλικά τους συστήματα. Τώρα με την αποστολή στην Ουκρανία γερμανικών αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών πυροβόλων όλο και περισσότερα άγρια ζώα κρύβονται πίσω από τα πυροβόλα και τους πυραύλους. Δεν είναι μόνον τα γνωστά σε μας άρματα μάχης Λέοπαρντ, είναι και τα πυροβόλα Cheetah, του πιο άγριου και ταχύτερου ζώου της ζούγκλας, ή τα πυροβόλα Gepard που στα γερμανικά σημαίνει «γατοπόδαρος», επίσης ένα άγριο και γρήγορο ζώο. Ας μην ξεχνάμε τα περιβόητα άρματα μάχης Panzer (Πάνθηρες) και τα Tiger.
Σε ένα άλλο πυροβόλο που έστειλαν οι Γερμανοί στην Ουκρανία έδωσαν την ονομασία «Καίσαρας», αφού πιθανότητα εξάντλησαν το λεξιλόγιό τους με άγρια ζώα. Μόνον στα υποβρύχια (τύπου Παπανικολής) δεν έδωσαν όνομα άγριου ζώου, ίσως επειδή δεν βρήκαν κανένα τόσο άγριο πλάσμα στη θάλασσα. Αλλά, όπως μου λένε από το ΓΕΕΘΑ, τα υποβρύχια τύπου Παπανικολής είναι άγρια από μόνα τους (και… αόρατα θα πρόσθετα).
Βηματοδότης
- Οι Γουόριορς κάνουν «all in» για να πάρουν τον Αντετοκούνμπο!
- Σούπερ μάρκετ: Οι αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών
- Μητσοτάκης: Αποποίηση ευθυνών και επίθεση στην αντιπολίτευση για το εργατικό δυστύχημα στη Βιολάντα
- Κακοκαιρία: «Κόκκινη» προειδοποίηση για περαιτέρω επιδείνωση – Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
- Αποκλεισμός για τη Χάποελ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισραήλ – Τι είπε ο Ιτούδης για την κρίση στην ομάδα του
- Χωρίς τέλος – Πέρα από τη σεξουαλική επίθεση κατηγορίες και για ναρκωτικά στην ιστορία του γιου της πριγκίπισσας της Νορβηγίας