Ρωσία: «Εξολοθρεύσαμε 30 Πολωνούς μισθοφόρους» υποστηρίζει η Μόσχα
Η Ρωσία απειλεί με περισσότερα πυραυλικά πλήγματα εναντίον του Κιέβου ως απάντηση στις επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως στη διάρκεια της νύκτας έπληξε ένα στρατιωτικό στόχο στις παρυφές του Κιέβου με πυραύλους κρούζ και υποσχέθηκε περισσότερες επιθέσεις εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Το υπουργείο ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του έχουν πλέον τον πλήρη έλεγχο της Χαλυβουργίας Ίλιτς στην πολιορκημένη Μαριούπολη.
Η Ρωσία είχε ανακοινώσει την Τετάρτη πως 1.026 στρατιώτες της 36ης ουκρανικής ταξιαρχίας πεζοναυτών, περιλαμβανομένων 162 αξιωματικών, παραδόθηκαν κοντά στο χαλυβουργικό εργοστάσιο.
Ρωσικές απειλές
«Ο αριθμός και η έκταση των πυραυλικών πληγμάτων εναντίον θέσεων στο Κίεβο θα αυξηθούν σε απάντηση σε όλες τις τρομοκρατικού τύπου επιθέσεις και στα σαμποτάζ που πραγματοποιούνται σε ρωσικό έδαφος από το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοινώνοντας την καταστροφή ενός εργαστηρίου παραγωγής πυραύλων εδάφους-αέρος στο εργοστάσιο Βιζάρ.
Το ρωσικό υπουργείο υποστήριξε επίσης πως οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 30 «Πολωνούς μισθοφόρους» με πλήγμα που πραγματοποίησαν στη βορειοανατολική Ουκρανία.
«Ως συνέπεια του πλήγματος, ένα απόσπασμα μισθοφόρων μιας ιδιωτικής πολωνικής στρατιωτικής εταιρείας (…) εξοντώθηκε στο χωριό Ιζιούμσκε, στην περιφέρεια του Χάρκοβο. Μέχρι 30 Πολωνοί μισθοφόροι σκοτώθηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πατρινό Καρναβάλι: Σήμερα η επίσημη έναρξη του – Όλες οι εκδηλώσεις
- «Ό,τι δώσαμε δώσαμε», λέει ο Μητσοτάκης εν όψει της συνάντησης με αγρότες – Τι είπε για τις δηλώσεις Ανεστίδη
- Λάρισα: «Καμπάνα» σε γιατρό για υπόθεση ιατρικής αμέλειας που οδήγησε σε θάνατο
- Τσικίνιο: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής μου»
- Πάτρα: Οι έρευνες, τα σενάρια και οι αποκαλύψεις «φωτιά» για την εξαφάνιση της 16χρονης
- Σενάρια διαχείρισης του ηφαιστειακού κινδύνου από ενδεχόμενο τσουνάμι – Πόσο ασφαλής είναι η καλντέρα της Σαντορίνης


