
Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών – Στο τραπέζι η μείωση των self test στα σχολεία
Η επιτροπή θα διερευνήσει ξανά την εισήγηση για μείωση των υποχρεωτικών self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία.
Συνεδριάζει και πάλι σήμερα, όπως κάθε Τετάρτη, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, εν μέσω αύξηση των επιδημιολογικών δεικτών τις τελευταίες ημέρες.
Η επιτροπή θα διερευνήσει ξανά την εισήγηση για μείωση των υποχρεωτικών self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία.
Υπενθυμίζεται πως η μείωση των self test σε ένα την εβδομάδα απασχόλησε την Επιτροπή και την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο τελικά το θέμα πήρε «παράταση» για αυτή την Τετάρτη 16/3/2022.
Πάντως η άρση αυτού του μέτρου θεωρείται δύσκολη, καθώς τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που φτάνει τις 30.000 μολύνσεις.
Το παραπάνω σε συνδυασμό με το ότι το testing στα σχολεία εμπόδισε – σύμφωνα και με την έκθεση του ΕΟΔΥ– σε μεγάλο βαθμό την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον στα παιδιά «δείχνουν» πως οι ειδικοί δύσκολα θα δώσουν σε αυτή τη φάση το «πράσινο φως» για μείωση των self test στα σχολεία.
Σημειώνεται πως τα κρούσματα χτες ξεπέρασαν τις 26.000 ενώ 7 περιφερειακές ενότητες ξεπέρασαν τις 1.000 διαγνώσεις η κάθε μία.
Τα περισσότερα κρούσματα είχε η Θεσσαλονίκη που ξεπέρασε τα 2.800.
Ακολούθησε το κέντρο της Αθήνας με πάνω από 2.100 και τα βόρεια προάστια της Αθήνας που ξεπέρασαν τα 1.400.
- Λάνθιμος, Φίνιξ και 1.000+ δημιουργοί κατά του mega deal που αλλάζει το Χόλιγουντ
- Μενίδι: «Τη βρήκε κάτω και έσκασε στα χέρια του» – Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί
- Ο Βίκτορ Όρμπαν έχασε τις εκλογές – Αλλά όχι για την πολιτική που πρεσβεύει
- Παξοί: Συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κρίσιμες ώρες για τον 17χρονο συνεπιβάτη
- «Ο Μουνής»: Παράταση για 2 ακόμη παραστάσεις



