Η Μάντσεστερ Σίτι επεκτείνεται στη Ρωσία
Η εταιρία που κατέχει τη Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του 20% της Σπαρτάκ Μόσχας
Λίγες εβδομάδες μετά τη συμφωνία PIF – Νιούκαστλ, μια νέα συμφωνία θα μπορούσε να εμφανιστεί στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικονομία. Όπως αναφέρει το Sports.ru, η City Football Group, η εταιρεία χαρτοφυλακίου που κατέχει τη Μάντσεστερ Σίτι και άλλους συλλόγους σε όλο τον κόσμο, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του 20% της Σπαρτάκ Μόσχας.
Εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί, η Σπαρτάκ θα μπορούσε επομένως να γίνει μέρος της χρονομεριστικής μίσθωσης που ανήκει στον αγγλικό σύλλογο, που βρίσκεται υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Από τις διάφορες συναντήσεις που έχουν ήδη γίνει με τους Μοσχοβίτες διοικητικούς παράγοντες προέκυψε ότι τελικά το όνομα της ομάδας δεν θα άλλαζε.
Η διαπραγμάτευση, υπογραμμίζει ο καθηγητής Σιμόν Τσάντγουικ, ειδικός της γεωπολιτικής ποδοσφαίρου στο Emlyon Business School της Λιόν, προσπαθεί να ενισχύσει τους στρατηγικούς δεσμούς μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Αυτοί οι δεσμοί υπογραμμίστηκαν με την αποστολή στη ρωσική πρωτεύουσα, στην οποία πρωταγωνίστησε ο πρόεδρος της Σίτι Καλντούν Αλ-Μουμπάρακ.
Ένα άλλο στοιχείο αφορά τη μετεγκατάσταση των ρωσικών επιχειρήσεων της Etihad Airways, του κύριου χορηγού της Σίτι, στον τερματικό σταθμό C του αεροδρομίου της Μόσχας, Πούσκιν, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το στάδιο της Σπαρτάκ.
Τέλος, υπάρχει η φιγούρα του Σεργκέι Σισκάρεφ, ιδρυτή του τμήματος χάντμπολ του ρωσικού συλλόγου, τον οποίο επέλεξαν τα Εμιράτα ως σημείο αναφοράς στην εξερεύνηση ευκαιριών στον Αρκτικό Ωκεανό.
- Βρυξέλλες: Έφοδος της αστυνομίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Εν εξελίξει έρευνα για υπόθεση πώλησης ακινήτων
- Αποθέωση για τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (pics, vid)
- 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Τα 5 ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον από τη Γροιλανδία στον Καναδά
- Κραν Μοντανά: «Σκοτώσατε τον γιο μου, θα πληρώσετε» – Προπηλάκισαν τους ιδιοκτήτες του μοιραίου μπαρ
- Η Αυστραλία στους 50 βαθμούς – Ρεκόρ ζέστης και πυρκαγιές σημαδεύουν το καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο
- Betsson: Ψηφίζεις τους κορυφαίους των ημιτελικών και διεκδικείς μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson




