Κοροναϊός – Πού εντοπίζονται τα 3.651 κρούσματα – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς
Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο σήμερα η Θεσσαλονίκη βρίσκεται μια ανάσα από το Λεκανοπέδιο, τη στιγμή που και η Λάρισα αλλά και αρκετές ακόμα περιοχές προκαλούν έντονη ανησυχία
Μειωμένα σε σχέση με χθες, αλλά πάνω από 3.000 παραμένουν τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 3.651 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.
Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο σήμερα η Θεσσαλονίκη βρίσκεται μια ανάσα από το Λεκανοπέδιο, τη στιγμή που και η Λάρισα αλλά και αρκετές ακόμα περιοχές προκαλούν έντονη ανησυχία.
Σταθερά, η Αττική δίνει πολύ λιγότερα από το ένα τρίτο των κρουσμάτων του κοροναϊού, με το Λεκανοπέδιο να συγκεντρώνει σήμερα 721 μολύνσεις, ωστόσο έντονη ανησυχία προκαλεί η Θεσσαλονίκη, στην οποία σε αντίθεση με την Αττική τα κρούσματα παραμένουν ιδιαίτερα ψηλά, αφού σήμερα «δίνει» 602 κρούσματα.
Μάλιστα, όσον αφορά στην Αττική, ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών έχει τα περισσότερα κρούσματα, αφού από τις 721 μολύνσεις του Λεκανοπεδίου, οι 214 καταγράφονται στο κέντρο.
Εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ακόμα έξι περιοχές καταγράφουν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Πρόκειται για τις: Λάρισα με 245, Μαγνησία με 158, Έβρο με 115, Ημαθία με 113, Αχαΐα με 110 και Πιερία με 102.
Τέλος, 48 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.
Δείτε αναλυτικά:
- Ο χρησμός της Goldman Sachs για το 2026 – Τι βλέπει για ανάπτυξη & πληθωρισμό
- Γιατί θα «βρέξει» επενδύσεις στο real estate το 2026
- Οι ευχές του Λιονέλ Μέσι για τη νέα χρονιά (pic)
- Ο Μαμντάνι θέλει να φορολογήσει τους εκατομμυριούχους
- Ο Έλον Μασκ στο προσκήνιο: Πώς ο πλουσιότερος άντρας του πλανήτη έφερε τρόμο, γελοιότητα και χάος στο 2025
- Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]



