Tρύγος – Οι κλιματικές συνθήκες στη Σάμο συνέβαλαν σε μια εξαιρετική παραγωγή
Οι τιμές για τον παραγωγό του Συνεταιρισμού της Σάμου το 2021 είναι κατά 10% αυξημένες, σε σχέση με το 2020.
Μια εξαιρετική παραγωγή αυξημένη κατά 15% με εκλεκτή ποιότητα σταφυλιών είναι ο φετινός τρυγητός στη Σάμο, ο οποίος ξεκίνησε κανονικά στις 4 Αυγούστου και συνεχίζεται στις ορεινές περιοχές του νησιού. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ, οι τιμές για τον παραγωγό του Συνεταιρισμού της Σάμου είναι κατά 10% αυξημένες, σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς, η αύξηση της σταφυλικής παραγωγής κατά 15% και η εκλεκτή ποιότητα των σταφυλιών. Οι ακραίες καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ο καύσωνας δεν φάνηκαν να επηρεάζουν την παραγωγή καθώς τα δροσερά μελτέμια του Αιγαίου και η επαρκής υγρασία του εδάφους, λειτούργησαν αντισταθμιστικά.
Οι ικανοποιητικοί βαθμοί σακχάρων στα σταφύλια, ευνοούν την οινοποίηση των γλυκών οίνων του Συνεταιρισμού. Τα ξηρά κρασιά έχουν ικανοποιητική οξύτητα και εξαιρετικό αρωματικό χαρακτήρα, ενώ στη νέα σειρά των φυσικών οίνων τα σταφύλια βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας από επιλεγμένους αμπελώνες, είναι άριστης ποιότητας.
Γενικά από άποψη ποιότητας, η χρονιά εμφανίζεται εξαιρετική και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Η οινική παραγωγή αναμένεται να είναι ποιοτικά και ποσοτικά πολύ καλή και να υπερκαλύψει τις ανάγκες της αγοράς.
- Από το χιόνι, έως τη σοκολάτα – Πώς η κλιματική κρίση «διαγράφει» τα Χριστούγεννα των παιδικών μας χρόνων
- Πενιαρόγια: «Ξέρω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, όλοι προσπαθούν να τη διορθώσουν»
- Ντέβον: Δύο άντρες που πήγαν για κολύμπι τα Χριστούγεννα αγνοούνται
- Το μήνυμα Δένδια για τις Άγιες Ημέρες
- Εξόριστοι στρατηγοί, υποστηρικτές του Άσαντ, σχεδιάζουν κρυφά εξέγερση στη Συρία
- Τeam κουραμπιές ή team μελομακάρονο; Τι ψηφίζουν οι Έλληνες




