Θεμιστοκλέους – Περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία – Πόσα παιδιά έχουν ήδη εμβολιαστεί
«Ο κορονοϊός είναι εδώ. Ήρθε για να μείνει», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Τι είπε για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.
Την εκτίμηση ότι θα υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία εξέφρασε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ υπενθύμισε πόσα παιδιά έχουν ήδη εμβολιαστεί.
Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι στόχος του επιχειρησιακού σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας δεν είναι τόσο τα παιδιά, αλλά η οικογένεια, οι γονείς και ο παιδίατρος, τον οποίο συμβουλεύονται. «Όσοι παιδίατροι θέλουν, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, μπορούν να ενταχθούν και να πραγματοποιούν και οι ίδιοι εμβολιασμούς. Γίνονται όλες οι ενέργειες για να πειστούν».
Η παραδοχή για τον εμβολιασμό των παιδιών
Όπως παραδέχθηκε ο κ. Θεμιστοκλέους το ποσοστό εμβολιασμού στα παιδιά είναι όντως μικρό και πιο πίσω από το γενικό πληθυσμό. «Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε μια αύξηση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Ήδη έχουν εμβολιαστεί 140.000 παιδιά ηλικίας δώδεκα με δεκαεφτά.
Για τα πλαστά πιστοποιητικά
Aναφερόμενος στα περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υποστήριξε ότι υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. «Δικλίδες ασφαλείας υπάρχουν. Το βασικότερο είναι η εμπιστοσύνη. Εμπιστευόμαστε τους γιατρούς. Δεν είναι λογικό να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε ιατρείο ή πάνω από κάθε παιδίατρο. Το να μην εμβολιάσει κάποιος και να χορηγήσει πλαστό πιστοποιητικό είναι μια έκνομη ενέργεια. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παιδιάτρους γι’ αυτό».
Η δυσοίωνη εκτίμηση για τα κρούσματα
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε για τα νέα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν στα σχολεία, για να δουλέψει ένα σύστημα πρέπει να ακολουθούνται οι κανόνες που δίνονται από τους επιστήμονες. «Ο κοροναϊός είναι εδώ. Ήρθε για να μείνει. Ο εμβολιασμός είναι ο τρόπος για να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Όσοι περισσότεροι εμβολιαζόμαστε τόσο απομακρύνεται αυτή τη πιθανότητα. Ελπίζουμε να γίνει σαν μια βαριά γρίπη».

Σχολιάζοντας τα ανησυχητικά στοιχεία για την αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι είναι κάτι ανησυχητικό. «Σίγουρα μας ανησυχούν. Περιμένουμε μια αύξηση των κρουσμάτων όταν ανοίξουν τα σχολεία. Αυτή τη στιγμή κλείνουμε δύο – τρεις μήνες με όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες να είναι ανοιχτές και βλέπουμε ότι τα κρούσματα είναι ελεγχόμενα».
- Τζον Μπον Τζόβι: Η εξωπραγματική αμοιβή στο πρώτο του συμβόλαιο και το Star Wars – «Το βρήκα»
- Τραμπ: Χριστουγεννιάτικος μποναμάς 12 δισ. δολάρια στους αγρότες
- ΠΑΟΚ – Πριεβίζντα 101-70: Νίκη υπό την παρουσία του Μυστακίδη (vid)
- Ηράκλειο: Οδηγός μηχανής παρέσυρε και χτύπησε γυναίκα, σκότωσε τον σκύλο της και εξαφανίστηκε
- Εργασία: Οι κλάδοι που θα κάνουν τη διαφορά σε συνθήκες και μισθούς
- ΑΕΚ – Λέβιτσε 99-88: Ξέσπασε στην παράταση και προκρίθηκε ως πρώτη (vid)
- Deals σε ενέργεια και άμυνα εξετάζουν η Ρωσία με την Ινδονησία
- Netflix: Επιστρέφει στον μεγάλο δανεισμό για να αποκτήσει τη Warner Bros — Η πιο τολμηρή κίνηση στην ιστορία της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)
















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442