
Κοροναϊός-Ισραήλ – Ανήλικος μετέδωσε τον ιό σε άλλα 80 παιδιά μετά από διακοπές στην Ελλάδα
Παιδί μολύνθηκε με την παραλλαγή Δέλτα στην Ελλάδα, με τους γονείς του να αγνοούν την ταξιδιωτική οδηγία για καραντίνα και να το στέλνουν στο σχολείο. Αποτέλεσμα, να μολυνθούν ακόμη 80 παιδιά
Πάνω από 80 μαθητές στην πόλη Modiin του Ισραήλ εντοπίστηκαν με τη μετάλλαξη Δέλτα, με τον «ασθενή μηδέν» να έχει μόλις επιστρέψει από διακοπές στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους New York Times.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μια οικογένεια από το Ισραήλ επέστρεψε από διακοπές στην Ελλάδα στην πόλη Modiin, η οποία βρίσκεται μεταξύ Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ. Σημειώνεται ότι στην πόλη πάνω από το 90% των κατοίκων είναι εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τον δήμαρχο, καθιστώντας την μια από τις πόλεις με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων στον κόσμο.
Με την οικογένεια, όμως, ταξίδευε και παιδί, που δεν μπορεί να εμβολιαστεί λόγω ηλικίας και θα έπρεπε με βάση την ταξιδιωτική οδηγία να παραμείνει 10 ημέρες σε κατ’ οίκον καραντίνα και να παρουσιάσει αρνητικό τεστ PCR.
Ωστόσο, οι γονείς έστειλαν το παιδί στο σχολείο, με αποτέλεσμα να μολυνθούν με την παραλλαγή Δέλτα άλλα 80 παιδιά.
Το περιστατικό επιβεβαιώνει τα όσα υποστηρίζουν οι ειδικοί στη χώρα μας, ότι η μετάλλαξη Δέλτα βρίσκεται πλέον παντού στην Ελλάδα.
Όσο για το Ισραήλ, ακόμη ένα παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα σε ένα άλλο σχολείο, καθώς η Δέλτα δείχνει τα «δόντια» της και στη χώρα, που πέτυχε πρώτη το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμών στον κόσμο, με 230 πολίτες να έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο τον τελευταίο μήνα από τις επιπλοκές της νόσου.
- Γεραπετρίτης: Ιδιαίτερα σημαντική η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας – Τι είπε για «σκιώδη στόλο» και Στενά του Ορμούζ
- Vita: Το νέο τεύχος κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Δάκρυσε η Σάκκαρη σε ερώτηση για τη μητέρα της: «Είναι ο λόγος που είμαι εδώ» (vid)
- Κατάστημα τροφίμων kosher στο βόρειο Λονδίνο τυλίχθηκε στις φλόγες
- Κεσσές: Σκυταλοδρομία συγκάλυψης για τις υποκλοπές – Προβληματική η ανάθεση της υπόθεσης από τον Τζαβέλλα στον Μπακέλα
- Ουγγαρία: Οι βουλευτές ψήφισαν κατά της αποχώρησης της χώρας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο




