Ομάδα καλλιτεχνών συγκεντρώθηκε στη Δανία για να χτίσει αυτό που πιστεύεται ότι είναι το ψηλότερο κάστρο από άμμο στον κόσμο, ύψους 21,6 μέτρων.
Η ομάδα αποτελούμενη από 30 γλύπτες, από διάφορες χώρες, από την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Λετονία, την Πορτογαλία, τη Ρωσία και το Βέλγιο με επικεφαλής τον Ολλανδό καλλιτέχνη Wilfred Stijger, χρησιμοποίησε περισσότερους από 5.000 τόνους άμμου για να κατασκευάσει το κάστρο, στην πόλη Μπλόκχους.
Το μείγμα άμμου περιείχε 10% άργιλο για να είναι πιο σταθερό και οι καλλιτέχνες είπαν ότι το τελικό υλικό επικαλύφθηκε με κόλλα για να διατηρηθεί το σχήμα του κάστρου μέχρι το χειμώνα.
Η διάμετρος του κάστρου από άμμο είναι 32 μέτρα και το βάθρο πάνω στο οποίο είναι χτισμένο έχει πλάτος 27 μέτρα.
Μέχρι τώρα το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες κατείχε, σύμφωνα με το ΑΠΕ ένα κάστρο στην άμμο ύψους 18 μέτρων που δημιουργήθηκε στη Γερμανία το 2019.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας