Οι λιχουδιές που θα δροσίσουν τη γατούλα σας το καλοκαίρι
Εκτός από κρύο νερό ένας ακόμα τρόπος για να δροσιστεί η γατούλα μας είναι να της ετοιμάσουμε παγωμένες λιχουδιές.
Το καλοκαίρι η γατούλα σας θα αναζητά το πιο δροσερό σημείο στο σπίτι. Είναι η περίοδος που ο οργανισμός της έχει ανάγκη από ενυδάτωση για να μην πάθει θερμοπληξία.
Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι η γατούλα μας έχει πάθει θερμοπληξία, είναι, λαχάνιασμα, σιελόρροια, ανησυχία, δυσκολία στην αναπνοή, ανεβασμένοι καρδιακοί παλμοί, αδιαθεσία.
Εσείς μπορείτε να την δροσίσετε με λαχταριστή παγωμένη τροφή, τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Μπορείτε, λοιπόν, να την κεράσετε παγωμένη τροφή, η οποία θα κατεβάσει τη θερμοκρασία του σώματός της και, παράλληλα, θα της προσφέρει απόλαυση και διασκέδαση.
Παγωμένες λιχουδιές
Εκτός από κρύο νερό ένας ακόμα τρόπος για να δροσιστεί η γατούλα μας είναι να της ετοιμάσουμε παγωμένες λιχουδιές.
Δείτε παρακάτω δύο συνταγές
Παγάκια ψαρικών
Συστατικά
1. Τόνος/σαρδέλα κονσέρβα, ή βρασμένη σαρδέλα: Στραγγίζουμε τον τόνο/σαρδέλα από το λάδι και από τη φρέσκια βρασμένη σαρδέλα αφαιρούμε τα εντόσθια.
2. Νερό – ιδανικά προτιμάμε νερό φίλτρου, ή εμφιαλωμένο, ώστε να είναι όσο γίνεται απαλλαγμένο από επιβλαβείς ουσίες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον τόνο ή τη σαρδέλα με λίγο νερό, και με ένα πιρούνι πολτοποιούμε λίγο τα ψαρικά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε μια παγοθήκη το μίγμα και προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό, τόσο όσο να καλυφτεί ομοιόμορφα η επιφάνεια.
Αφήνουμε το μίγμα στην κατάψυξη για, τουλάχιστον, έξι ώρες. Μέχρι να παγώσει εντελώς.
Δίνουμε στη γάτα μας δύο – τρία παγάκια την ημέρα, τα οποία βάζουμε σε μεγάλο ρηχό πιάτο, ή τοποθετούμε σε ένα σουπλά και το αφήνουμε στο πάτωμα, έτσι ώστε να μπορεί να παίξει με αυτά, πριν τα γλύψει.
Μπορούμε να προσθέσουμε τα παγάκια στο νερό της, έτσι ώστε να πάρει τη γεύση της τροφής και να τη βοηθήσουμε να καταναλώσει πιο ευχάριστα το νερό της.
Παγάκια κοτόπουλου
Συστατικά
1. Ζωμός από κοτόπουλο
2. Κομματάκια κοτόπουλου
Με την ίδια διαδικασία ρίχνουμε το μίγμα του ζωμού, με τα κομματάκια κοτόπουλου, μέσα στις παγοθήκες, αφού έχουμε αφαιρέσει το παραπάνω λάδι/λίπος, που μπορεί να βγάλει κατά το μαγείρεμα το κοτόπουλο.
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεσμένο ωμό καρότο μαζί με τα κομματάκια κοτόπουλου, εφόσον τα δέχεται η γάτα μας.
- Προδημοσίευση του βιβλίου του Σαρκοζί: «Προσευχήθηκα να μπορέσω να σηκώσω τον σταυρό μου»
- LIVE: Βόλος – Κηφισιά
- Πορεία για τον Γρηγορόπουλο: Ένταση και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Χημικά και προσαγωγές
- Πώς να μειώσεις τον λογαριασμό ρεύματος τον χειμώνα χωρίς να κρυώνεις
- Το Netflix αποκτά τους σούπερ ήρωες της DC – Το brand που δεν αξιοποιήθηκε ποτέ πλήρως
- «Είναι ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις της γενιάς μας» – H Μάργκοτ Ρόμπι για τον Τζέικομπ Έλορντι στα Ανεμοδαρμένα Ύψη



