Έρχεται το ζεύγος Μακρόν στην Ελλάδα
Έρχεται ο Εμμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα
Έρχεται ο Εμμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα.
Και συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο (μετά τη ΔΕΘ) η Σύνοδος Κορυφής των επτά Μεσογειακών χωρών.
Αυτή τη φορά πιστεύεται πως δεν θα υπάρξει κανένα εμπόδιο για να μην έρθει ο Μακρόν και η σύζυγός του, Μπριζίτ, στη χώρα μας, όπως συνέβη στις 25 Μαρτίου που ακύρωσε το ταξίδι του στην Ελλάδα λόγω έξαρσης της πανδημίας στην Γαλλία (και παντού).
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο Εμμανουέλ Μακρόν έρχεται στα Χανιά για να μετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών Χωρών (MED7), την προεδρία της οποίας έχει η χώρα μας. Υπενθυμίζω ότι πέρυσι η σύνοδος των MED7 έγινε στην Κορσική με οικοδεσπότη τον Μακρόν, μεσούσης της κρίσεως με το Oruc Reis.
Μαζί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας αναμένονται στα Χανιά ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, της Μάλτας Ρόμπερ Αμπέλα, και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.
Η προετοιμασία τη Συνόδου αυτής που η χώρα μας την θεωρεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αφού θα συζητηθούν και οι εξελίξεις στη Μεσόγειο, ήδη έχει αρχίσει. Χθες σε παραλιακό ξενοδοχείο της Αττικής συναντήθηκαν οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών των χωρών αυτών υπό την προεδρία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
- Ουκρανία: «Η επόμενη εβδομάδα θα είναι αποφασιστική», λέει η φον ντερ Λάιεν
- Ουκρανία: Την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ ανακοίνωσε ο Πούτιν – «Ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω προελάσεις»
- Βενεζουέλα: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ – Στο στόχαστρο τάνκερ και συγγενείς του Μαδούρο
- Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία: Ελεύθερος και πάλι ο μετανάστης-σύμβολο με εντολή της δικαιοσύνης
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ

