
Ψηφιακό ρούβλι ετοιμάζει η Ρωσία
«Υπάρχει ανάγκη για γρήγορα, φθηνά συστήματα πληρωμών και τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας μπορούν να καλύψουν αυτό το κενό», δήλωσε η διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρα Ναμπιούλινα
Καθώς η οικονομία κινείται ολοένα και περισσότερο προς το διαδίκτυο, τα ψηφιακά νομίσματα θα είναι το μέλλον των χρηματοπιστωτικών συστημάτων, σύμφωνα με την διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρα Ναμπιούλινα.
«Υπάρχει ανάγκη για γρήγορα, φθηνά συστήματα πληρωμών και τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας μπορούν να καλύψουν αυτό το κενό», δήλωσε σε συνέντευξή της στο CNBC.
«Νομίζω ότι είναι το μέλλον του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, επειδή σχετίζεται με την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας», πρόσθεσε.
Η Μόσχα δημοσίευσε τον περασμένο Οκτώβριο ένα έγγραφο διαβούλευσης για ένα ψηφιακό ρούβλι, και στοχεύει να παρουσιάσει ένα πρώτο δείγμα του ψηφιακού νομίσματος έως τα τέλη του 2021. Η πιλοτική δοκιμή του θα μπορούσε να ξεκινήσει το επόμενο έτος, όπως εκτίμησε η Ναμπιούλινα.
«Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα, γιατί είναι [ένα] πολύ δύσκολο, τεχνολογικό, νομικό… πρότζεκτ», είπε.
Τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας δεν είναι τα ίδια με τα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin. Εκδίδονται και ελέγχονται από τις επίσημες αρχές και η αξία ενός ψηφιακού ρουβλιού θα ισούται με ένα ρούβλι, είχε δηλώσει πέρσι η Τράπεζα της Ρωσίας.
Δεν χρησιμοποιούνται κρυπτονομίσματα
Τα κρυπτονομίσματα ήταν παράνομα στη Ρωσία μέχρι το προηγούμενο έτος και εξακολουθούν να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση πληρωμών.
Πολλές κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο αναπτύσσουν μοναδικά ψηφιακά νομίσματα, τα οποία εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να δώσουν μια αναπτυξιακή ώθηση και να διευκολύνουν τις διασυνοριακές συναλλαγές.
Ωστόσο, η Ναμπιούλινα προβλέπει ότι θα υπάρξουν προκλήσεις για την εξεύρεση «κοινών λύσεων» μεταξύ συστημάτων που έχουν αναπτυχθεί με ανεξάρτητο τρόπο από διαφορετικές χώρες.
«Εάν κάθε τράπεζα δημιουργήσει το δικό της σύστημα, τεχνολογικά συστήματα με τοπικά πρότυπα, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθούν κάποιες διασυνδέσεις μεταξύ αυτών των συστημάτων για τη διευκόλυνση όλων των διασυνοριακών πληρωμών», επισήμανε.
Πηγή: ΟΤ.gr
- Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας: Χωρίς ενδείξεις διαρροής οι έλεγχοι για την οσμή υγραερίου στην Αττική
- Gas Smell Reported Across Southern Attica, Residents Alarmed
- Global Sumud Flotilla: Ρεσάλτο σε πλοία ετοιμάζει το Ισραήλ – Ενημέρωση ζητούν οι συγγενείς των απαχθέντων
- Η ιδιαίτερη δήλωση του Μπιμπέροβιτς για τον Ολυμπιακό
- Νέα Αριστερά: Βαρύτατη πολιτικά και θεσμικά η άρνηση Τζαβέλλα – Η Βουλή δεν είναι πάρεργο
- Πόσο κοντά μας είναι μια νέα οικονομική κρίση και γιατί δεν θα εξελιχθεί όπως η προηγούμενη;






