Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 12-9: Ο Θρύλος πήρε κι άλλη κούπα
Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά πως είναι ο αυτοκράτορας του ελληνικού πόλο! Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε με 12-9 της Βουλιαγμένης, έκανε το 3-1 στις νίκες και πανηγυρίζει το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.
Πρωταθλητής Ελλάδος για ακόμη μία φορά ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν σκούρα για μεγάλο διάστημα του ματς από τη Βουλιαγμένη αλλά με τρομερή αντεπίθεση στα δύο τελευταία οκτάλεπτα έφτασαν στη νίκη με 12-9, έκαναν το 3-1 στη σειρά των τελικών και κατέκτησαν το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους αλλά και ένατο σερί.
Μέσα σε δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας που φυσικά ταλαιπώρησε και το πόλο, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι κυρίαρχος και δεν σταματά να συλλέγει τίτλους. Αυτή τη φορά μάλιστα οι Πειραιώτες πήραν τον τίτλο αν και με μειονέκτημα έδρας καθώς έκαναν break στο πρώτο κιόλας παιχνίδι της σειράς.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να σκοράρουν σχεδόν σε κάθε τους επίθεση και να πηγαίνουν μαζί μέχρι το 2-2. Τότε ο Ολυμπιακός με σερί 3-0 βρέθηκε στο 5-2 έχοντας πολυφωνία στην επίθεση. Η Βουλιαγμένη αντέδρασε κι με ένα επιμέρους 1-6 βρέθηκε να είναι μπροστά στο σκορ (6-8) στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου.
Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός ξύπνησε και με μπροστάρη τον Γενηδουνιά έφτασε στο 12-8 με σερί 6-0. Το παιχνίδι είχε πλέον κριθεί ουσιαστικά με τη Βουλιαγμένη να προσπαθεί να μειώσει το σκορ στα επόμενα λεπτά. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 12-9 με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει ακόμη ένα πρωτάθλημα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής της League Phase.
«Πλώρη» για απευθείας πρόκριση στους «16» του Chamions League έβαλε η Νιούκαστλ μετά το άνετο 3-0 επί της Αϊντχόφεν, Στους 8 βαθμούς παρέμεινε η PSV, αποτέλεσμα που ευνόησε τον Ολυμπιακό…
Έστω και δύσκολα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Πάφο και έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Champioons League. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι Κύπριοι.