Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον Άρη, καθώς επικράτησε με 2-0 στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Superleague.

Η ομάδα του Γκαρσία πήρε τη νίκη χάρη σε γκολ των Σβαμπ και Ζίβκοβιτς και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση με 64 βαθμούς, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Άρη με 59 βαθμούς.

Μετά την ήττα του από τον ΠΑΟΚ, ο Άρης θέλει να βαφτεί κιτρινόμαυρο το αθηναϊκό ντέρμπι ώστε να κλειδώσει την Ευρώπη.

Διότι αν η ΑΕΚ νικήσει, η διαφορά του Άρη από τον Παναθηναϊκό θα μείνει στους 7 βαθμούς και μαθηματικά δεν καλύπτεται στις δύο αγωνιστικές που απομένουν.

Αντίθετα, αν ο Παναθηναϊκός νικήσει, μειώνει στο -4 από τον Άρη και την Τετάρτη θα παίξουν οι δυο τους έναν πρόωρο τελικό στο «Βικελίδης».
Εκεί όπου αν οι πράσινοι επικρατήσουν, θα μειώσουν σε απόσταση αναπνοής στο -1, ταυτόχρονα θα ισοβαθμούν με την ΑΕΚ και την τελευταία αγωνιστική, ο Άρης θα δώσει μία μάχη επιβίωσης στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Ένωση.

Ένα σενάριο όχι τόσο πιθανό μεν, αλλά που ο «Θεός του Πολέμου» θα ήθελε να διασφαλίσει στον απόλυτο βαθμό την αποφυγή του. Και αυτό θα επιτευχθεί με διπλό της ΑΕΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ:

ΠΑΟΚ – Άρης 2-0
Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός (17:15)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (19:30)

Η βαθμολογία

1.Ολυμπιακός 83
2. ΠΑΟΚ 64
3.Αρης 59
4.ΑΕΚ 55
5.Παναθηναϊκός 52
6.Αστέρας Τρίπολης 46

H επόμενη (9η) αγωνιστική

Τετάρτη 12 Μαΐου

Άρης – Παναθηναϊκός (19:30)
Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ (19:30)
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (19:30