Τα δύο γκολ του Αντριγια Ζίβκοβιτς στη Τούμπα, σε μια προσωπική ραψωδία του σέρβου winger. Τα δάκρυα του Ελντερ Λόπες στο ΟΑΚΑ για το γκολ νίκης της ΑΕΚ. Η «εξιλέωση» του Δημήτρη Μάνου στη Λεωφόρο μετά το χαμένο πέναλτι.

Η ιστορία όχι μιας τυχαίας Κυριακής των πλέι οφ σε τίτλους. Εκείνης που προκαταβολικά πολλοί έσπευσαν να τη χαρακτηρίσουν ως κλειδί στη μάχη για την Ευρώπη. Λες και έγιναν όλα μαζί μέσα σε λίγες ώρες για να προσγειώσουν απότομα τον Παναθηναϊκό του Λάζλο Μπόλονι.

Του Ρουμάνου που όπως είπε χθες διαχωρίζοντας τη θέση του «δεν μιλάει για την Ευρώπη», αλλά που σίγουρα ξέρει καλά πως η τελική κατάταξη της βαθμολογίας θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την επόμενη ημέρα. Και για την ομάδα του αλλά και για τον ίδιο.

Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα σχηματίστηκε μπροστά του ένα… βουνό. Πρέπει στις επόμενες έξι αγωνιστικές να βρει ισάριθμους βαθμούς περισσότερους από τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ για να τρυπώσει στην 4άδα. Για τον Αρη πλέον ούτε λόγος. Αν γυρίζει; Το momentum δεν είναι πια ευνοϊκό. Ο Αρης αντέδρασε μετά την ήττα του στο Βικελίδης από την ΑΕΚ. Η Ενωση άφησε πλέον πίσω της τα πέντε γκολ από τον Ολυμπιακό. Και όσο για τον ΠΑΟΚ; Προφανώς από χθες το βράδυ αναπνέει άλλον αέρα. Για εκείνον πάντα τα ματς με τους Ερυθρόλευκους στην Τούμπα ζυγίζουν διαφορετικά από τα υπόλοιπα.

«Ναι, αλλά αν δεν ήταν ο Μπόλονι ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έφτανε ούτε ως τα πλέι οφ» θα μπορούσε να υπενθυμίσει κάποιος ψύχραιμος παρατηρητής. Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια όμως. Ο Ρουμάνος πιθανότατα θα κληθεί να δώσει εξετάσεις ως το φινάλε. Ο Μανόλο Χιμένεθ ίσως ζήλευε την τύχη του (διότι για εκείνον η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι μη αναστρέψιμη).

Ο Πάμπλο Γκαρσία ίσως του έστελνε ένα μήνυμα πως τον καταλαβαίνει απόλυτα καθώς ουσιαστικά και εκείνος – στα σιωπηλά – μάλλον το ίδιο περνά. Δύο από τις τρεις ομάδες όμως πιθανότατα θα είναι στα Κύπελλα Ευρώπης της νέας σεζόν (εκτός αν ο ΠΑΣ έχει διαφορετική άποψη). Και αυτές θα πρέπει να ξεκινήσουν προετοιμασία από τις 15 Ιουνίου για να είναι έτοιμες στα προκριματικά. Θα ψάχνουν ως τότε και για προπονητή; Ποιος ξέρει…