Ελιά ΠΟΠ Καλαμάτας: Πρόταση επίλυσης με τρεις άξονες
Στόχος να κατατεθεί η πρόταση στις ενδιαφερόμενες πλευρές πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ την 1η Ιουνίου.
Πρόταση, η οποία θα κινείται πάνω σε τρεις άξονες επεξεργάζεται και είναι έτοιμο να καταθέσει προς τους ενδιαφερόμενους, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επίλυση του θέματος που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.
Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Οικονόμου στο Best ΤV, πρόκειται να κατατεθεί στις ενδιαφερόμενες πλευρές πριν εκδικαστεί την 1η Ιουνίου στο ΣτΕ – μετά και την εκ νέου σημερινή αναβολή – η προσφυγή του Συλλόγου Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΣΥΜΕΠΟΠ) για ακύρωση της απόφασης (του Αποστόλου -2018) ένταξης του όρου «Καλαμάτα» ως συνώνυμο της ελιάς ποικιλίας «Καλαμών».
Η λύση που φαίνεται ότι θα προωθήσει το ΥπΑΑΤ κινείται σε τρεις άξονες, της προστασίας από την εκμετάλλευση από τις τρίτες χώρες και προώθηση, διαφύλαξη του ΠΟΠ με τη μεγαλύτερη διεύρυνσή του, και, να μην στερηθεί η δυνατότητα προβολής και προώθησης του προϊόντος που παράγεται εκτός Μεσσηνίας.
- UEFA Champions League: Οι μάχες του Ολυμπιακού με τη Λεβερκούζεν έρχονται στο MEGA
- Το top-10 των υψηλότερων συμβολαίων στην Ευρωλίγκα μετά την επιστροφή του Χέιζ-Ντέιβις (vids)
- Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας στον οδικό άξονα Μπόρσι-Βάρδα
- Σανγκάη: Βίντεο που κόβει την ανάσα – Τεράστια καθίζηση «καταπίνει» δρόμο
- Σουδάν: Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο σκάφους στον Νείλο
- Καταγραφή και έλεγχος των γεφυρών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης



