Η διάσωση ενός ασημόγλαρου από την Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής της Λέσβου
Το πτηνό δεν έφερε κάποιο τραύμα ή κάποιο ίχνος σπασμένου οστού, ωστόσο, εμφάνιζε σημάδια αποπροσανατολισμού, ζαλάδας και ήταν ανήμπορο να πετάξει.
Πρώτο περιστατικό για τους Προσκόπους της Λέσβου μέλη της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής.
Το πρώτο περιστατικό είχαν αυτό το Σαββατοκύριακο οι διασώστες της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής (Π.Ο.Δ.Α.Ζ) του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας.
Το απόγευμα της Παρασκευής, έπειτα από τηλεφωνική κλήση κάτοικου της Σκάλας Καλλονής, διασώστης της Π.Ο.Δ.Α.Ζ παρέλαβε έναν ασημόγλαρο.
Το πτηνό δεν έφερε κάποιο τραύμα ή κάποιο ίχνος σπασμένου οστού, ωστόσο, εμφάνιζε σημάδια αποπροσανατολισμού, ζαλάδας και ήταν ανήμπορο να πετάξει.
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την ΑΝΙΜΑ, το θαλασσοπούλι περιθάλφθηκε από διασώστες του δικτύου, του δόθηκε νερό και φαγητό και αφού τοποθετήθηκε σε ειδικό κουτί, παραδόθηκε χθες Κυριακή το απόγευμα στο πλοίο από Μυτιλήνη για Πειραιά, όπου και παραλήφθηκε από μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΑΝΙΜΑ προκειμένου να του παρασχεθεί η κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.
Η Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής (Π.Ο.Δ.Α.Ζ.) αποτελεί μια πρωτοβουλία και μια προσπάθεια του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για τη διεύρυνση των κοινωνικών παρεμβάσεων και συμμετοχικότητάς του στην προστασία της ελληνικής φύσης, μέσω της περισυλλογής των τραυματισμένων θηλαστικών, πουλιών, ερπετών, θαλασσίων ζώων κλπ., Αποτελώντας έναν σημαντικό συντελεστή για την προστασία της Άγριας Ζωής, συνεπικουρώντας τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και τα Κέντρα Διάσωσης και Περίθαλψης.
Αποτελείται από ενήλικα Στελέχη, με κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να σπεύδουν και να διασώζουν άγρια ζώα που κινδυνεύουν.
Το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας αλλά και το 2ο Σύστημα Προσκόπων Μυτιλήνης και το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης με ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη και σακίδια πρώτων βοηθειών για άγρια ζώα, αποτελούν ενεργά μέλη της πανελλήνιας Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής. Μιας παρέας νέων εθελοντών με περισσότερα από 270 ενήλικα στελέχη σε 100 σημεία της χώρας.
Όλοι τους δρουν ως διασώστες της άγριας ζωής όταν παραστεί ανάγκη, καθώς έχουν εκπαιδευτεί από εξειδικευμένους συνεργάτες. Ας σημειωθεί ότι κάθε χρόνο περισσότερα από 8.000 ζώα της άγριας ζωής βρίσκονται τραυματισμένα, ορφανά ή άρρωστα και κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους επειδή δεν φτάνουν έγκαιρα στο κτηνιατρείο.
Το πρόγραμμα «Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής» υποστηρίζεται έμπρακτα από τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις: ΑΝΙΜΑ, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΑΡΙΩΝ, ΜΟΜ, ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ.
- Ενισχύσεις: Ποια ποσά ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι κατέβαλε στους αγρότες [πίνακες]
- Η επιστήμη έχει την απάντηση στο δίλημμα «τσάι ή καφές»
- Συνταξιοδότηση: Σε συνεχή άνοδο οι νέες αιτήσεις απονομής συντάξεων
- Ευλογιά προβάτων: Νοσηλεύεται με συμπτώματα εγκεφαλικού ο κτηνοτρόφος που αποχαιρέτησε με λυγμούς 450 πρόβατα
- Ουκρανία: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Μαϊάμι, παραμένουν τα «αγκάθια» – Νέα «μαζική» επίθεση της Ρωσίας
- Ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης στη Θεσσαλονίκη – Εκτός έδρας «μάχη» για Παναθηναϊκό, με Ατρόμητο η ΑΕΚ



