Η Έβερτον πέταξε μια μεγάλη ευκαιρία για την πρώτη τετράδα, καθώς ηττήθηκε με 2-1 από την Μπέρνλι στο Γκούντισον Παρκ. Τα ζαχαρωτά τα βρήκαν σκούρα από πολύ νωρίς και η ομάδα του Σον Ντάις κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο διπλό που τη φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην παραμονή στην Premier League.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 24ο λεπτό με 2-0 χάρη σε τέρματα του Γουντ και του ΜακΝίλ, όμως η Έβερτον το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 32′ με τον Κάλβερτ Λιούν, με το σκορ να μένει ως έχει μέχρι το φινάλε. Πλέον η Έβερτον είναι στην 6η θέση με 46 βαθμούς 5 λιγότερους από την 4η Τσέλσι και 2 από την 5η Γουέστ Χαμ, ενώ η Μπέρνλι είναι 15η με 33, 7 περισσότερους από την 18η Φούλαμ.

Όσον αφορά το ματς στο 13ο λεπτό ο ΜακΝίλ έκανε την κόρδα από αριστερά κι έβγαλε τη σέντρα, η άμυνα της Έβερτον δεν απομάκρυνε σωστά και ο Γουντ με όμορφο σουτ έκανε το 0-1. Μάλιστα στο 24ο λεπτό ο ΜακΝίλ άδειασε τον Άλαν έξω από την περιοχή και με απίστευτο φαλτσαριστό σουτ έκανε το 0-2, ενώ στο 27’ ο «κεραυνός» του Γκούντμουντσον από τα 20 μέτρα, τράνταξε το δοκάρι του Πίκφορντ.

Στο 32ο λεπτό ο Ντέιβις έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Κάλβερτ Λιούιν με κεφαλιά μείωσε σε 1-2. Στο 36’ μετά από γύρισμα του Βίντρα για τον ΜακΝίλ, ο Γκόντφρεϊ έσωσε με τάκλιν ενώ στο 38’ η κεφαλιά του Κάλβερτ Λιούιν πέρασε μόλις έξω. Στο 43΄ο Αντσελότι είδε τον Πίκφορντ να αποχωρεί λόγω ενός τραυματισμού που αποκόμισε από τη φάση του 27ου λεπτού και στο 45’ ο Βιρτζίνια είπε όχι σε σουτ του Μπράουνχιλ από τα 25 μέτρα.

Στο 47’ ο Πόουπ έσωσε μετά από σουτ του Γκόμες και στο 48’ η κεφαλιά του Κάλβερτ Λιούιν έξυσε το δοκάρι της Μπέρνλι ενώ στο 62’ ο Πόουπ βγήκε και πρόλαβε σωτήρια τον φορ της Έβερτον. Στο 69ο λεπτό ο Βιρτζίνια μπερδεύτηκε με τον Γκόντφρεϊ και ο Βίντρα έκανε το σουτ αλλά αστόχησε σε κενό τέρμα και στο 71’ μετά από κόρνερ ο Μι πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της Έβερτον.

Έβερτον: Πίκφορντ (42’ Βιρτζίνια), Ντιν, Γκόντφρεϊ, Κιν, Χολγκέιτ (73’ Κόουλμαν), Ντέιβις (66’ Κινγκ), Ιβόμπι, Γκόμες, Άλαν, Ριτσάρλισον, Κάλβερτ Λιούιν

Μπέρνλι: Πόουπ, Λόουτον, Πίτερς, Ταρκόβσκι, Μι, Μπράουνχιλ, Γουέστγουντ, Γκούντμουντσον (66’ Μπρέιντι), ΜακΝίλ, Γουντ, Βίντρα (78’ Ροντρίγκες)