Ολλανδία : Αυξάνονται τα κρούσματα – χαλαρώνουν τα μέτρα
Η ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μια μικρή χαλάρωση στους περιορισμούς για την Covid-19, που θα περιλαμβάνει το άνοιγμα των σχολείων και των κομμωτηρίων, μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται και πάλι.
Η ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μια μικρή χαλάρωση στους περιορισμούς για την Covid-19, που θα περιλαμβάνει το άνοιγμα των σχολείων και των κομμωτηρίων, μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται και πάλι.
Η αμφιλεγόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας θα συνεχιστεί, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι RTL, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν ότι επίκειται ένα νέο κύμα μολύνσεων λόγω της εμφάνισης πιο μεταδοτικών παραλλαγών του νέου κορονοϊού.
Σύμφωνα με το Ολλανδικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας RIVM, τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 19% την τελευταία εβδομάδα, φτάνοντας συνολικά τα 29.997. Το RIVM σημείωσε ότι οι επιλογές για τη χαλάρωση του λοκντάουν είναι πολύ περιορισμένες, γιατί με μια πιο χαλαρή πολιτική οι μολύνσεις μπορεί εύκολα να αυξηθούν κατακόρυφα.
Ωστόσο, καθώς οι βουλευτικές εκλογές απέχουν μόλις τρεις εβδομάδες, ασκείται πίεση στον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να επανεκκινήσει τη χώρα. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 45% των Ολλανδών θέλουν να χαλαρώσει το λοκντάουν, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου το ποσοστό αυτό ήταν μόνο 21%. Χθες, Δευτέρα, εστιάτορες και ιδιοκτήτες μπαρ απείλησαν ότι θα μηνύσουν την κυβέρνηση.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Βάλε φαντασία στη ζωή σου, κάνει καλό
- Συνεχίζεται το ράλι στα ενοίκια – Οι δέκα πιο ακριβές περιοχές
- Αλβανία: Αντικυβερνητική διαδήλωση – Μολότοφ, τραυματισμοί και συλλήψεις
- Συνταγή: Φριτάτα με πατάτες και τυρί
- Η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας απέκρουσε επιδρομή drones της Ουκρανίας
- Νότιο Σουδάν: Νέα κλιμάκωση της βίας, έκκληση για πολιτική λύση και προστασία αμάχων στο ΣΑ του ΟΗΕ
- Πόση ενέργεια μας έχει απομείνει;
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και τα νότια, θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)


























![Ιράν: Ο Αραγκτσί λέει πως έχει δώσει εντολή για σχέδιο που θα διασφαλίζει την μη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-1-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442