
Νεκρός ο πρέσβης της Ιταλίας στο Κογκό από επίθεση ενόπλων
Στην ίδια επίθεση έχασαν τη ζωή τους δύο ακόμη άτομα – ο αστυνομικός των Καραμπινιέρι που συνόδευε τον πρέσβη και ο οδηγός του οχήματος.
Νεκρός είναι ο πρέσβης της Ιταλίας στη Δημοκρατία του Κογκό μετά από επίθεση ενόπλων σε αυτοκινητοπομπή της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα (MONUSCO). Στην ίδια επίθεση έχασαν τη ζωή τους δύο ακόμη άτομα – ο αστυνομικός των Καραμπινιέρι που συνόδευε τον πρέσβη και ο οδηγός του οχήματος.
Η επίθεση που κόστισε τη ζωή στον Λούκα Ατανάσιο, επικεφαλής της ιταλικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην αφρικανική χώρα από το 2017, σημειώθηκε κοντά στην πόλη Γκόμα. Στην περιοχή, η οποία βρίσκεται στα σύνορα του Κογκό με τη Ρουάντα και την Ουγκάντα, δρουν πολλές ένοπλες ομάδες.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση.
- Ιράν: Για νίκη κάνει λόγο η Τεχεράνη – Το σχέδιο των 10 σημείων που διαβίβασε στην Ουάσιγκτον
- Πετρέλαιο: Υποχωρεί σχεδόν κατά 18% η τιμή του WTI μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας
- Καλιφόρνια: Πράκτορες της ICE πυροβόλησαν άνδρα που «επιχείρησε να τους παρασύρει με το αυτοκίνητό του»
- Πετρέλαιο: Υποχωρεί κατά σχεδόν 7% το WTI μετά την παράταση του τελεσιγράφου από τον Τραμπ
- Πώς ο πόλεμος βομβαρδίζει την οικονομία της Γαλλίας
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Παραγραφή χρεών στο μισό διάστημα

