Και ο ΣΕΓΑΣ στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου
Ο ΣΕΓΑΣ μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου στάθηκε κι αυτός στο πλευρό της
Στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου βρίσκεται ο ΣΕΓΑΣ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ενώ παρακινεί κάθε γυναίκα και άνδρα να καταγγέλλει στις αρμόδιες Αρχές κάθε ανάλογο περιστατικό και τονίζει ότι οι θύτες πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες των πράξεών τους.
«Η γενναία απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει τη σεξουαλική βία που υπέστη ως νεαρή αθλήτρια αποτελεί παράγοντα θετικής κινητοποίησης ώστε να σπάσει το πέπλο της σιωπής και του φόβου. Είμαστε δίπλα της.
Η βία, σωματική ή ψυχολογική, η σεξουαλική παρενόχληση και η κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν θέση στην κοινωνία μας. Υπονομεύουν και ακυρώνουν το πραγματικό περιεχόμενο του αθλητισμού που είναι το αξιακό του απόθεμα και η παιδαγωγική του επίδραση στους νέους.
Μηδενική ανοχή στη βία, άμεση καταγγελία, ολόπλευρη στήριξη των θυμάτων και τιμωρία των θυτών μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στον περιορισμό της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης. Αυτός είναι ο στόχος που οφείλουμε να υπηρετούμε όλοι.
Παρακινούμε κάθε γυναίκα και άντρα να καταγγέλλει στις αρμόδιες αρχές κάθε ανάλογο περιστατικό. Οι θύτες πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες των πράξεών τους» αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας στίβου.
- Κρήτη: Έκρηξη σε λέβητα σπιτιού – Χωρίς τις αισθήσεις του ένας άντρας
- Ακυρώνονται ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο Ιόνιο λόγω κακοκαιρίας
- Κρήτη: Σε αμόκ 54χρονη – Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα της, προκάλεσε φθορές σε σταθμευμένα οχήματα
- Πότε αναμένεται στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Τζόουνς
- Χανιά: Οδηγούσε μεθυσμένη ηλεκτρικό ποδήλατο και συνελήφθη – Της επιβλήθηκε πρόστιμο 1.200 ευρώ
- Σίγουρος ο Τζόλης: «Έχω πιθανότητες να κερδίσω το Χρυσό Παπούτσι»
