Ερντογάν : Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις για να σπάσει το οικονομικό «τρίγωνο του διαβόλου»
Μιλώντας μέσω μιας βιντεοσύνδεσης σε μία τελετή στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία πραγματοποιεί δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, όχι επειδή «της επιβλήθηκε» να το πράξει, αλλά επειδή «οι άνθρωποί μας το αξίζουν»
H Τουρκία θα εφαρμόσει δομικές μεταρρυθμίσεις για να σπάσει το οικονομικό «τρίγωνο του διαβόλου» δηλαδή το τρίγωνο, των επιτοκίων, του πληθωρισμού και των ισοτιμιών ξένου συναλλάγματος, όπως δήλωσε σήμερα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να οργανώσει ένα σύστημα, το οποίο, θα είναι βασισμένο στην παραγωγή και στην εργασία.
Ο Ερντογάν υποσχέθηκε μία σειρά δικαστικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων τον προηγούμενο μήνα, καλλιεργώντας προσδοκίες για την πιθανή απελευθέρωση πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων και των Κούρδων, αλλά και των υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από τις φυλακές.
Ωστόσο, τα πρόσφατα σχόλια του, για δικαστικές αποφάσεις και η κριτική που δέχθηκε η κυβέρνησή του, καλλιέργησαν σκεπτικισμό για την υπόσχεσή του.
Μιλώντας μέσω μιας βιντεοσύνδεσης σε μία τελετή στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία πραγματοποιεί δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, όχι επειδή «της επιβλήθηκε» να το πράξει, αλλά επειδή «οι άνθρωποί μας το αξίζουν».
Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες για την παρουσίαση των μεταρρυθμίσεων στο κοινοβούλιο, θα γίνουν ταχύτατα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η τιμή του Brent ακόμη και στα 119 δολάρια ανά βαρέλι πριν υποχωρήσει – Κλονίζονται οι αγορές παγκοσμίως
- Ο Όρμπαν «μπλόκαρε» ξανά το δάνειο των 90 δισ. για την Ουκρανία – «Θα βρούμε τρόπο», λέει η φον ντερ Λάιεν
- «X»: Το νέο κουμπί που έρχεται δεν είναι και τόσο… νέο
- Μητσοτάκης: Εξαιρετικά θετικό ότι ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αμυντικής συνδρομής όταν η Κύπρος δέχθηκε επίθεση
- Ρωσία: Νέα έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο
- Οι «27» προκρίνουν ευελιξία στη λήψη μέτρων για μείωση του κόστους ενέργειας –Επιμένουν σε ενεργειακή μετάβαση
