Ιράν : Ο Ροχανί είναι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ θα επανέλθουν στην πυρηνική συμφωνία
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η αντίσταση του ιρανικού λαού για τρία χρόνια θα πείσει την μελλοντική αμερικανική κυβέρνηση να επανέλθει στις δεσμεύσεις της και ότι οι κυρώσεις θα σταματήσουν», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν
Βέβαιος δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επανέλθει στις δεσμεύσεις της βάσει της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και θα άρει τις κυρώσεις που έχουν γονατίσει την χώρα του.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η αντίσταση του ιρανικού λαού για τρία χρόνια θα πείσει την μελλοντική αμερικανική κυβέρνηση να επανέλθει στις δεσμεύσεις της και ότι οι κυρώσεις θα σταματήσουν», δήλωσε ο Ροχανί.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποσύρθηκε το 2018 από την πυρηνική συμφωνία του 2015 ανάμεσα στο Ιράν και έξι παγκόσμιες δυνάμεις και επέβαλε νέες κυρώσεις στο Ιράν.
Η άνοδος στην εξουσία του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αυξάνει τις πιθανότητες η Ουάσινγκτον να επιστρέψει στην συμφωνία αυτή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;

