
H πιο…τυρένια πίτσα του 2020 ήρθε από την Γαλλία
Πόσο τυρί μπορεί να χωρέσει πάνω σε μια πίτσα; Από ό, τι φαίνεται...πολύ, πάρα πολύ!
Η Γαλλία φημίζεται για την τυροκομία της και μάλιστα φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης ως η χώρα με τα περισσότερα τυριά με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Ίσως, έχοντας αυτό κατά νου, ο Γάλλος σεφ Benoît Bruel σκέφτηκε ότι το ρεκόρ Guinness για τα περισσότερα διαφορετικά τυριά που έχουν μπει πάνω σε μία πίτσα ever πρέπει να το κατέχει η Γαλλία.
Το μέχρι τώρα ρεκόρ αριθμούσε μόλις 154 τυριά και το κατείχε ένας Αυστραλός pizzaiolo. O ιδιοκτήτης του “Déliss’ Pizza” στη Λυών, μόλις το πληροφορήθηκε, αποφάσισε να βρει άλλα 100 για να το σπάσει. Παρά τον εντυπωσιακό αριθμό τυριών, η πίτσα παραμένει φυσιολογική σε διαστάσεις με διάμετρο τα 30 εκατοστά. Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 800 γραμμάρια τυριών, δηλαδή περίπου 3 γραμμάρια από κάθε είδος. Τη θέση μιας κανονικής ζυγαριάς έλαβε μια μικροζυγαριά ακριβείας .
Στην πραγματικότητα, ο Bruel χρησιμοποίησε 257 διαφορετικά τυριά, αλλά τα τρία τελευταία τα έβαλε στο τέλος και δεν περιλαμβάνονταν στη λίστα για να καταγραφούν επίσημα για το ρεκόρ. Η προσθήκη των τελευταίων ήταν μια αυθόρμητη προσθήκη του σεφ για να ενισχύσει τη γεύση καθώς κάτι του..έλειπε!
Έλα τυρί στον τόπο σου!
- «Ο πρόεδρος δεν είναι ο ιδιοκτήτης του Λευκού Οίκου», λέει ο δικαστής που μπλοκάρει τις ανακαινίσεις του Τραμπ
- Δημοτική Αρχή κλείνει δρόμο, λόγω επικινδυνότητας κτιρίων
- Το Ιράν απελεί με επιθέσεις σε data center και αμερικανικές εταιρείες
- Τα 13 ονόματα της νέας δικογραφίας του ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας, Κ.Αχ.Καραμανλής, Λιβανός και Σκρέκας ανάμεσά τους
- Γεώργιος Γρίβας: Ενός μέτρου απόστασις
- Δήμος Χανίων: Ορκίστηκαν οι 22 νέοι δημοτικοί αστυνομικοί



