Το Ιράν απελεί με επιθέσεις σε data center και αμερικανικές εταιρείες
«Από τώρα και στο εξής, για κάθε δολοφονία, μια αμερικανική εταιρεία θα καταστρέφεται», ανέφεραν σε ένα κανάλι Telegram οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν
Με επιθέσεις σε μια σειρά από αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς με δραστηριότητες στη Μέση Ανατολή, μεταξύ των οποίων οι Nvidia, Apple, Microsoft και Google, απείλησε το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν.
Το IRGC προειδοποίησε την Τρίτη ότι 18 εταιρείες τεχνολογίας θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι» σε αντίποινα για τις αμερικανικές και ισραηλινές επιθέσεις στο Ιράν.
Είχαν προηγηθεί δύο διακοπές λειτουργίας data center της Amazon λόγω επιθέσεων με drone σε κοντινή απόσταση.
H ανακοίνωση
Οι επιθέσεις σε αυτές τις εταιρείες θα ξεκινήσουν από τις 8 μ.μ. την Τετάρτη 1η Απριλίου, ώρα Τεχεράνης (7.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος), ανέφερε το IRGC σε μια ανάρτηση στο Telegram που μεταφράστηκε από την Google, προειδοποιώντας τους υπαλλήλους σε αυτές τις εταιρείες να εγκαταλείψουν αμέσως τους χώρους εργασίας για να προστατεύσουν τη ζωή τους.
«Από τώρα και στο εξής, για κάθε δολοφονία, μια αμερικανική εταιρεία θα καταστρέφεται», ανέφεραν σε ένα κανάλι Telegram που συνδέεται με το IRGC
Η λίστα των εταιρειών περιλαμβάνει επίσης τις Cisco, HP, Intel, Oracle, IBM, Dell, Palantir, JP Morgan, Tesla, GE, Spire Solutions, Boeing και την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης G42 με έδρα τα ΗΑΕ.
Νωρίτερα τον Μάρτιο, ιρανικές επιθέσεις εξαπολύθηκαν σε κέντρα δεδομένων της AWS στη Μέση Ανατολή, οι οποίες προκάλεσαν διακοπές σε μια σειρά από εφαρμογές και ψηφιακές υπηρεσίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Οι εταιρείες
Οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας διοχετεύουν πόρους στη Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια, ειδικά γύρω από την ανάπτυξη υποδομών τεχνητής νοημοσύνης, με την περιοχή να προσφέρει φθηνή ενέργεια και πρόσβαση σε γη.
«Η ασφάλεια και η ευημερία της ομάδας μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», δήλωσε εκπρόσωπος της Intel σε δήλωση στο CNBC. «Λαμβάνουμε μέτρα για την προστασία και την υποστήριξη των εργαζομένων και των εγκαταστάσεών μας στη Μέση Ανατολή και παρακολουθούμε ενεργά την κατάσταση».
Πηγή: OT.gr
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Βήμα βήμα η διαδικασία
- ΠΑΣΟΚ: Αθήνα και Αττική πνίγονται από το κυκλοφοριακό, αλλά η κυβέρνηση δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η Γραμμή 4 του Μετρό
- «Σε προφορική συμφωνία Μπαρτσελόνα και Ίντερ για τον Μπαστόνι»
- Εκκενώθηκε το Δημαρχείο Καλαμάτας στα πλαίσια άσκησης
- «Με τρυπούσαν αλλά δεν έβγαινε αίμα» – Η αφήγηση ενός από τους τελευταίους «εκκαθαριστές» του Τσερνόμπιλ
- «Ρεσάλτο» των ΗΠΑ σε τάνκερ που υπόκειται σε κυρώσεις
- Έρωτας, ζήλια και φωτιά στη «Γη της ελιάς»: Ραγδαίες εξελίξεις και ένας δεσμός στο χείλος του γκρεμού
- «Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού ο Τέιλορ της Βαλένθια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442