Στην Ιταλία του 16ου αιώνα, όσοι ήταν ευγενείς, πέραν από ομιλίες, υποχρεώσεις και ακριβά δείπνα, είχαν και κάποια πολύ ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

Δημιουργούσαν έργα που είχαν θρησκευτικό κυρίως χαρακτήρα. Μάλιστα είχαν ενάν ιδιάζοντα ανταγωνισμό μεταξύ τους καθώς ήθελαν να φτιάχνουν όλο και πιο εντυπωσιακά έργα που θα τους άφηναν γνωστούς στην ιστορία.

Ο κήπος των τεράτων

Ο Pier Francesco Orsini, μισθοφόρος, πλούσιος κάτοικος της Ρώμης εκείνης της εποχής, δημιούργησε ένα διαφορετικό μνημείο. Τον λεγόμενο «Κήπο των τεράτων».

Κάποιοι ιστορικοί θεωρούν ότι πρόκειται για ένας είδος αντίδρασης του ίδιου στο θρησκευτικό κλίμα που χαρακτήριζε τους υπόλοιπους ευγενείς της εποχής, ενώ κάποιοι άλλοι ερευνητές θεωρούσαν ότι το έργο του ήταν ξεκάθαρα κόντρα στον ίδιο τον Χριστιανισμό.

Ήταν γνωστός ως ένας από τους πιο αυστηρούς και σκληρούς μισθοφόρους της Ιταλίας, ωστόσο η πιο ρομαντική και ευαίσθητη πλευρά του φαινόταν στην αγάπη που ένιωθε για τη σύζυγό του.

Αφού πέθανε εκείνη, ο Pier ως ένδειξη λύπης και πένθους, έφτιαξε όλα αυτά τα έργα, τα οποία βρίσκονταιμέχρι και σήμερα σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Pirro Lugorio, γνωστός αρχιτέκτονας της εποχής, βοήθησε στο έργο του.

Φώτο

View this post on Instagram

A post shared by Arts.FR (@artss.fr)

View this post on Instagram

A post shared by Massimo Valori (@mimmo_fred)

View this post on Instagram

A post shared by Sarina☺️ (@sghignetta)