Νίκαια : Φυλάκιση τρία χρόνια με αναστολή στον καθηγητή που μαχαίρωσε τον σκύλο
Αθωώθηκε, ωστόσο, ο γείτονάς του που χτυπούσε με σιδερένιο σκουπόξυλο τον σκύλο.
Ποινή κάθειρξης 3 ετών με αναστολή επέβαλε το αρμόδιο δικαστήριο στον καθηγητή που μαχαίρωνε με μανία στη μέση του δρόμου στη Νίκαια τον Έκτορα, τον ιδιόκτητο σκύλο, την ώρα που ένας ακόμη γείτονας χτυπούσε το ζώο με σιδερένιο σκουπόξυλο.
Σύμφωνα με το skai.gr, η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του κηδεμόνα του σκύλου, ο οποίος κατηγορούνταν από τον δράστη για σωματική βλάβη, και του δεύτερου δράστη, που ξυλοκοπούσε με το κοντάρι το σκύλο. Το δικαστήριο δέχθηκε την πρότασή της.
Για τον καθηγητή που μαχαίρωνε τον σκύλο η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του με ποινή φυλάκισης 3 ετών για την κακοποίηση του ζώου και ένα χρόνο για κάθε μία από τις δύο άλλες πράξεις (παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία). Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, ο κ. Χλωρός, ζήτησε την επιείκια του δικαστηρίου και την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου.
Η τελική ποινή ήταν 2,5 χρόνια την κακοποίηση του ζώου και 3 μήνες για κάθε μία από τις δύο άλλες πράξεις, συνολικά 3 χρόνια με αναστολή. Σημειωτέον ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν ήταν ομόφωνη, διότι η μία δικαστής συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών. Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, ο δράστης δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση.
Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας Κατά Της Κακοποίηση Των Ζώων, Μάρθα Πουλτίδου, παρέστη στο δικαστήριο και δήλωσε: «Είμαστε απογοητευμένοι με την απόφαση, περιμέναμε κάτι πολύ αυστηρότερο. Διότι το έγκλημα ήταν ιδιαιτέρως ειδεχθές. Περιμέναμε άλλη αντιμετώπιση, περιμέναμε ότι η τιμωρία αυτής της κακοποίησης θα είναι παραδειγματική και αποτρεπτική για τους μελλοντικούς κακοποιητές».
- Κύπρος: 52 χρόνια μετά οι μνήμες παλεύουν να μείνουν ζωντανές
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 2 νεκροί, 42 τραυματίες σε αεροπορικό βομβαρδισμό της Ρωσίας στη Ζαπορίζια
- Κύπρος: εξακολουθώ να μην ξεχνώ
- Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 25χρονος κατηγορούμενος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- Το Μαξίμου κάνει γαργάρα τις υποκλοπές και πανηγυρίζει που έχει μόνο 4 υπόδικους βουλευτές…
- Ισπανία – Αργεντινή: Δίκαιο και άδικο…
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου» έρχεται για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- ΟΟΣΑ: Πόσο αυξήθηκαν οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Ανεπούλωτες οι πληγές της κρίσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442