Τρύγος : Μειωμένη παραγωγή για τους αμπελουργούς στη Νεμέα
Η φετινή χρονιά είχε έναν ήπιο σχετικά χειμώνα με λίγες βροχοπτώσεις την άνοιξη. Προς το τέλος της άνοιξης υπήρξε ένα μικρό διάστημα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ακολούθησε ένα μικρό κύμα με κρύο -τέλη Μαΐου
Οι καιρικές συνθήκες της άνοιξης οδήγησαν σε μειωμένη καρπόδεση η οποία με την σειρά της οδήγησε σε μείωση της παραγωγής στα φυτά. Το καλοκαίρι που ακολούθησε δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα και τελικά η ωρίμαση τον σταφυλιών εξελίχθηκε με άριστες συνθήκες.
Ο συνδυασμός των καιρικών συνθηκών συνέβαλλε τελικά τα σταφύλια, αν και με χαμηλή παραγωγή ανά πρέμνο, να φτάσουν στην ωρίμαση σε κανονική για την περιοχή εποχή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παραχθούν σταφύλια πολύ καλής ποιότητας με εξαιρετικά χαρακτηριστικά.
Για το συνεταιριστικό οινοποιείο ο τρύγος ξεκίνησε 14/9/2020, διήρκησε λίγο παραπάνω από τρεις εβδομάδες και ανήλθε περίπου στα περσινά επίπεδα με λίγο χαμηλότερη εισκόμιση σταφυλιών.
Το κρασί που παράχθηκε έχει άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας, πλούσιο σε χρώμα και με αρκετές και μαλακές τανίνες, με καλή οξύτητα και χαρακτηριστικά που προδιαγράφουν μια πολύ καλή εξέλιξη στο χρόνο, τόσο για τα φρέσκα και τα ροζέ, όσο και για αυτά που πρόκειται να παλαιώσουν.
- Καλά Χριστούγεννα στις κυρίες, τους κυρίους και τους Αγιοβασίληδες του μόχθου
- Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο ιδρύει δήμος της Κρήτης
- Πότε έμαθε ο άνθρωπος να ανάβει φωτιά; Τουλάχιστον 400.000 χρόνια πριν τον Προμηθέα
- Τρία χρόνια στον Ολυμπιακό έκλεισε ο Ροντινέι: Ο «πολεμιστής» που αγαπήθηκε όσο λίγοι
- Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στις ΗΠΑ – Λίστα με εχθρούς του έθνους καταρτίζει το FBI
- Γιατί ένας δισεκατομμυριούχος CEO πιστεύει πως η Gen Z σκέφτεται ήδη την συνταξιοδότηση;




