Κρεμλίνο : Διαψεύδει δημοσίευμα πως ο Πούτιν έχει Πάρκινσον
Διέψευσε την Παρασκευή το Κρεμλίνο ως αναληθές ένα δημοσίευμα της μαζικής κυκλοφορίας βρετανικής ταμπλόιντ Sun, το οποίο υπαινισσόταν ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πιθανόν να πάσχει από την νόσο Πάρκινσον
Διέψευσε την Παρασκευή το Κρεμλίνο ως αναληθές ένα δημοσίευμα της μαζικής κυκλοφορίας βρετανικής ταμπλόιντ Sun, το οποίο υπαινισσόταν ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πιθανόν να πάσχει από την νόσο Πάρκινσον και να ετοιμάζεται να παραιτηθεί στις αρχές του νέου έτους.
Η εφημερίδα επικαλείται τον καθηγητή Βαλέρι Σολοβέι, έναν ρώσο πολιτικό αναλυτή, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας υπαινίχθηκε σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό της Μόσχας ότι ο Πούτιν δέχεται πιέσεις από το περιβάλλον του να παραιτηθεί για λόγους υγείας.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το οποίο βασίζεται στους ισχυρισμούς του Σολοβέι και το οποίο αναπαρήχθη ευρέως και από άλλες βρετανικές ταμπλόιντ, είναι ψευδές.
«Είναι απόλυτη ανοησία. Όλα είναι καλά με τον πρόεδρο«, είπε ο Πεσκόφ.
Ερωτηθείς αν ο Πούτιν σχεδιάζει να παραιτηθεί στο προσεχές μέλλον, όπως ισχυρίζεται ο Σολοβέι, ο Πεσκόφ απάντησε «Όχι».
- Ιράν: Ο πρώτος θάνατος γάλλου στρατιωτικού «κατά τη διάρκεια επίθεσης» στο Ιράκ
- Ιράν: Νέα πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ – Δυο τραυματίες
- Ιράν: Οι ΗΠΑ θα προστατεύσουν τα πλοία στα Στενά του Ορμούζ όταν αυτό καταστεί εφικτό, λέει ο Μπέσεντ
- Ιράν: Οι ΗΠΑ επιτρέπουν για σχεδόν έναν μήνα τις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου
- Ενταση στα Βαλκάνια: Η πολεμική αεροπορία της Σερβίας εξοπλίστηκε με κινέζικους υπερηχητικούς πυραύλους
- Ιράν: Ενσταση Ρωσίας – Κίνας στο ΣΑ του ΟΗΕ για τη νομιμότητα των κυρώσεων
