Κοροναϊός : Στη Θεσσαλονίκη ο Χαρδαλιάς μετά την εκτόξευση κρουσμάτων
Ανησυχία επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, μετά την αύξηση των τελευταίων ημερών στα κρούσματα του κοροναϊού.
Ανησυχία επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, μετά την αύξηση των τελευταίων ημερών στα κρούσματα του κοροναϊού.
Την Πέμπτη μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου θα έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση.
Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης και η υγειονομική επιβάρυνση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στην τηλεδιάσκεψη τονίστηκε, η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων και συζητήθηκαν οι τρόποι, κυρίως μέσω των εποπτικών μηχανισμών, ώστε να περιοριστεί η εικόνα χαλάρωσης που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες.
Με βάση τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, ανησυχητική εικόνα δίνει πλέον η Θεσσαλονίκη, η οποία παρά τους χαμηλούς αριθμούς ασθενών που κατέγραφε το προηγούμενο διάστημα δείχνει προοδευτικά νέα άνοδο κρουσμάτων με 49 νοσούντες ενώ σχετικά αυξημένος αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται σε Σέρρες και Κοζάνη. ( 28 και 21 αντίστοιχα.)
Καμπανάκι από Ζέρβα: Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα η Θεσσαλονίκη πολύ εύκολα θα φτάσει στο Επίπεδο 4
Την έλευση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε και ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας το πρωί στον Real Fm 107,1.
Παράλληλα ο κ. Ζέρβας «χτύπησε» το «καμπανάκι» για την εξέλιξη των κρουσμάτων σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης υπογραμμίζοντας πως η περιοχή είναι μια ανάσα από το… πορτοκαλί, δηλαδή από το επίπεδο 3 του χάρτη επικινδυνότητας.
Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, αν δεν τηρηθούν τα μέτρα πολύ εύκολα η Θεσσαλονίκη θα περάσει στο Επίπεδο 4 και στην «κόκκινη» ζώνη. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, ο κ. Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί την Πέμπτη τη Θεσσαλονίκη η οποία είναι πλέον αντιμέτωπη με το τρίτο «κύμα» της πανδημίας. Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του για τον μεγάλο αριθμό των νέων που πλέον μολύνονται από τον κορωνοϊό, καθώς το 52% των θετικών κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη έχουν ηλικία από 16- 29 και η μέση ηλικία είναι τα 33 χρόνια. Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε και στον ΟΑΣΘ, ενώ προανήγγειλε και ελέγχους σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ.
- Δυτική Οχθη: Η Βρετανία καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του για επέκταση του ελέγχου
- Γεραπετρίτης και Μπαμπινιώτης συζητούν για την ελληνική γλώσσα: Δημοκρατία, Διάλογος και Συναίνεση
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.02.2026]
- Ρόμα – Κάλιαρι 2-0: «Έπιασαν» τη Γιουβέντους στην 4η θέση οι Ρωμαίοι
- Κάγια Κάλας: Το κοινό που αποδοκίμασε τον Βανς στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έδειξε ευρωπαϊκή υπερηφάνεια
- Το μεγάλο παζάρι για τα προγράμματα κατάρτισης, οι υπουργοί που διευκόλυναν, και η παρέα του Παναγόπουλου




