Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών
O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 620 μονάδων και στις 11:00, διαμορφώνεται στις 618,55 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,61%.
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω αρνητικού κλίματος και στις ευρωαγορές μετά τη χθεσινή ισχυρή πτώση στη Wall Street και μετά και τη νέα έξαρση των κρουσμάτων κοροναϊού σε μεγάλες περιοχές της Ευρώπης.
O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 620 μονάδων και στις 11:00, διαμορφώνεται στις 618,55 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,61%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,26 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,68%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,29%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (+0,72%) και του ΟΤΕ (+0,71%)
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-2,38%), της ΕΧΑΕ (-2,11%), της Coca Cola HBC (-1,85%), της Fourlis (-1,79%) και της Eurobank (-1,65%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Τηλεπικοινωνιών (+0,70%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-2,07%) , του Εμπορίου (-1,97%) και των Τροφίμων (-1,82%).
Ανοδικά κινούνται 13 μετοχές, 38 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τεχνική Ολυμπιακή +5,76% και Q&R +5,00%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΕΛΒΕ -8,22% και Audiovisual -4,96%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρωσία: Ουκρανική επίθεση με drones προκαλεί ζημιές σε διαμερίσματα και πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση
- Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι αναζητούν «πρόσχημα» για στρατιωτική επέμβαση
- Ο Τραμπ υψώνει το μεσαίο δάχτυλο μπροστά στις κάμερες κατά την επίσκεψή του σε εργοστάσιο
- Ιράν: Κατηγορεί τον Τραμπ ενθαρρύνει την πολιτική αποσταθεροποίηση και υποκινεί τη βία
- Χιλή: Αθώωσαν τον αστυνομικό που πυροβόλησε και τύφλωσε διαδηλωτή στις μεγάλες κινητοποιήσεις το 2019
- Βουλγαρία: Αύξηση 184% στον κύκλο εργασιών του Χρηματιστηρίου, μετά την υιοθέτηση του ευρώ




