Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα και φιστίκια
Η γεύση του φιστικιού Αιγίνης χαρακτηρίζει το εύκολο και δροσερό γλυκό
Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 3½ – 4½ ώρες
ΥΛΙΚΑ (για 12 – 15 φέτες)
125 γρ. βούτυρο
360 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
3 κ.σ. μπράντι (κονιάκ)
½ πακέτο (περίπου 100 γρ.) μπισκότα πτι μπερ
100 γρ. κράνμπερι
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα + λίγα ακόμη για την επικάλυψη
½ κ.γ. αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία, το βούτυρο με την κουβερτούρα (τα βάζουμε δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει στο στόμιο μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που βράζει. Ανακατεύουμε συχνά με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα). Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει (για τουλάχιστον 30 λεπτά).
Σπάμε μέσα τα μπισκότα – όχι σε τρίμματα – και προσθέτουμε τα κράνμπερι, τα φιστίκια και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα, το οποίο αδειάζουμε σε μεμβράνη. Του δίνουμε σχήμα μακρόστενο, σαν σαλάμι. Το τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο, περίπου 1 ώρα. Το βγάζουμε από το ψυγείο, το ξετυλίγουμε και το ρολάρουμε σε σπασμένο φιστίκι Αιγίνης. Το τυλίγουμε πάλι και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες.
Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.
- H SpaceX σχεδιάζει είσοδο στο χρηματιστήριο με αποτίμηση άνω του 1 τρισ.
- Διεθνές Ογκολογικό Κέντρο Θεσσαλονίκης: Ένα νέο σημείο αναφοράς που αλλάζει τα δεδομένα στην ογκολογική φροντίδα
- Αγωγή-φρένο στη mega εξαγορά: Καταναλωτής ζητά να μπλοκαριστεί το deal των 72 δισ. της Netflix για τη Warner Bros
- Κικίλιας: Οι αμερικανικές επενδύσεις σε ναυτιλία και ναυτιλιακές υποδομές θα φέρουν δυναμική ανάπτυξη
- Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί το νερό της Θεσσαλονίκης
- Με αυξημένα έσοδα και έξοδα ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
