Επιτέλους λίγη… δράση για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά τις σερί προπονήσεις, βρήκαν την ευκαιρία να… ξεμουδιάσουν και πραγματοποίησαν το πρώτο φιλικό προετοιμασίας τους για την φετινή σεζόν. Ο Ολυμπιακός επικράτησε σχετικά εύκολα του Γηραιού, παίρνοντας τη νίκη με 80-50 στο Μέτσοβο.

O Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση έχοντας στο παρκέ τους Σλούκα, ΜακΚίσικ, Χαραλαμπόπουλο, Βεζένκοφ και Έλις. Οι Ερυθρόλευκοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο όντας μπροστά με 25-19, έχοντας ως κορυφαίο τον Βασίλη Σπανούλη με 7 πόντους και δύο τρίποντα, με τον ΧανΛάν να έχει 10 πόντους για τον Γηραιό.
Ο Ολυμπιακός παρέμεινε μπροστά στο σκορ, οι Χαραλαμπόπουλος και ΜακΚίσικ βοήθησαν με τα τρίποντά τους στην δεύτερη περίοδο για να περάσουν στα αποδυτήρια οι ομάδες με το σκορ στο 47-32.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό στην τρίτη περίοδο. Το μπάσκετ εξάλλου τους έλειψε, ο Βεζένκοφ ανέλαβε προσπάθειες και με σουτ από την περιφέρεια βοήθησε για να έρθει το 63-43 στο τέλος της περιόδου. Στο πέμπτο λεπτό του τελευταίου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα ακόμα επιμέρους σκορ (15-6) για να τελειώσει το ματς στο +30 υπέρ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τον Γηραιό δεν αγωνίστηκαν οι Βεργίνης και Τσαϊρέλης, ενώ για τους Ερυθρόλευκους εκτός αποστολής έμειναν οι Λαρεντζάκης και Χρηστίδης.