Τα F-16 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Σούδα
Στη Σούδα, στην 115 ΠΜ της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται από την Τετάρτη, 4 F-16 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης τους με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Στη Σούδα, στην 115 ΠΜ της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται από την Τετάρτη, 4 F-16 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης τους με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Συνολικά 9 αεροσκάφη
Η εν λόγω συνεκπαίδευση είναι προϊόν της άριστης σχέσης και συνεργασίας των δύο κρατών αλλά και της προσωπικής επαφής των δύο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, όπως τονίζεται από το ΓΕΕΘΑ.
Για την υλοποίηση της συνεκπαίδευσης εργάστηκαν από κοινού αρμόδιοι φορείς του ΓΕΕΘΑ και του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, ενώ καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι επαφές σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών των δύο Χωρών.
Συνολικά στην Αεροπορική Βάση της Σούδας αφίχθησαν εννέα (9) αεροσκάφη, εκ των όποιων τέσσερα F-16 Blk 60, ένα C-130, τρία C-17 και ένα Α332. Η συνεκπαίδευση θα περιλάβει αντικείμενα συνεργασίας αεροπορικών μέσων με μέσα και μονάδες και των τριών Κλάδων των ΕΔ και θα συμβάλει περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε διακρατικό επίπεδο.
- Γιάννης Ξανθούλης: Η βιογραφία της Μαρινέλλας θα μπορούσε να είναι και οδηγός μαγειρικής
- Επίσημη ένταξη της Νισύρου στο Δίκτυο Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO
- «Ψηφιακός βιασμός»: Η τεχνητή νοημοσύνη και τα deepfakes φιμώνουν τις γυναίκες στη δημόσια ζωή
- Πάνος Γεραμάνης: Η παλιά παρέα
- Ελληνικό γιαούρτι: Κορυφαίο εξαγώγιμο προϊόν στο σύνολο των γαλακτοκομικών – Ενισχυμένη παραγωγή το 2025
- Γαλλία: Λεωφορείο έπεσε στον Σηκουάνα – Στο τιμόνι εκπαιδευόμενος οδηγός, επιχείρηση διάσωσης επιβατών

